Vad är klockan i Nassau (Bahamas) just nu?


Det är morgon i Nassau, fredagen den 18 januari 2019

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Här hittar du aktuell tid i Nassau

Här ovanför kan du se vad klockan är i Nassau i Bahamas just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är! All information i rutan uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är just i detta ögonblick i Nassau.

Allmän fakta om Nassau

Nassau ligger i delstaten/ön New Providence i landet Bahamas, och är faktiskt även huvudstad i Bahamas. Det bor ungefär 280 000 invånare i Nassau, och till ytan är Nassau ca. 207 km2 (kvadratkilometer) stort. Nassau grundades år 1670 som Charles Town, men byggdes om till Nassau år 1695. I Bahamas är det officiella språket engelska, och den officiella valutan i Bahamas är bahamansk dollar (BSD). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Bahamas är .bs. Den 10 juli firar Bahamas sin årliga nationaldag.

Ringa till någon i Nassau

För att ringa till Nassau från ett annat land slår du först landskoden för Bahamas som är +1, följt av riktnumret till Nassau som är 242, sedan slår du det nummer som du vill ringa till i Nassau.

Flaggan i Bahamas och Nassau

Här intill kan ni se vilken flagga landet Bahamas har, och därmed även Nassau. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇧🇸

Länkar för att läsa mer om Nassau

Reseguide till Nassau

Just nu har vi tyvärr ingen bra reseguide att länka för Nassau. Har du en sajt om Nassau och vill att den skall synas här? Kila då in på Om oss-sidan som du kan hitta i sidfoten och skicka ett meddelande till oss.

Nassau på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Nassau kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Nassau. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Nassau. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Nassau.
   ››  Svensk Wikipediasida om Nassau
   ››  Engelsk Wikipediasida om Nassau

Karta över Nassau i Bahamas

Här nedan kan hittar du en karta över Nassau i Bahamas som är väldigt enkel att skrolla runt i eller zooma in och ut, använd bara musen (eller fingrarna om du använder en mobil) för att navigera dig runt på kartan över Nassau.