Vad är klockan? logotype

Vad är klockan i Namibia


Det är lunchtid i Namibia, söndagen den 25 juli 2021

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Tidszon och tidsskillnad i Namibia

Den tidszon som Namibia ligger i är Central Africa Time (UTC+2), och mellan den plats du befinner dig på just nu och Namibia är tidsskillnaden timmar.

Aktuell tid och datum i Namibia

Här kan du se vad klockan är i Namibia just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är. All information om tidpunkt, tidsskillnad och tidszon uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är i just detta ögonblick i Namibia.

Allmän fakta om Namibia

I landet Namibia bor det ungefär 3 000 000 invånare på en yta av ca. 825 615 km2. Landskoden för att ringa till någon i Namibia från ett annat land är +264. I Namibia är det officiella språket engelska, oshiwambo, afrikaans och tyska, och den officiella valutan i Namibia är namibisk dollar (NAD). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Namibia är .na. Den 21 mars firar Namibia sin årliga nationaldag.

Flaggan i Namibia

Här intill kan ni se vilken flagga landet Namibia har. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇳🇦

Länkar för att läsa mer om Namibia

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i Namibia?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Namibia?

Namibia på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Namibia kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Namibia. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Namibia. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Namibia.
   ››  Svensk Wikipediasida om Namibia
   ››  Engelsk Wikipediasida om Namibia

Namibia på kartan

Här nedan kan hittar du en karta som visar var Namibia ligger. Du kan enkelt bläddra dig runt på kartan med hjälp av musen om du sitter vid en vanlig dator eller med hjälp av fingrarna om du använder en mobil. Det går även att zooma in och ut på kartan, antingen genom att använda knapparna i övre vänstra hörnet, rullningsfunktionen på din mus eller genom att använda två fingrar om du använder en mobil.