Vad är klockan i München (Tyskland) just nu?


Det är förmiddag i München, fredagen den 18 januari 2019

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Här hittar du aktuell tid i München

Här ovanför kan du se vad klockan är i München i Tyskland just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är! All information i rutan uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är just i detta ögonblick i München.

Allmän fakta om München

München ligger i Bayern i landet Tyskland. Det bor ungefär 1 500 000 invånare i München, och till ytan är München ca. 310 km2 (kvadratkilometer) stort. München grundades år 1158. I Tyskland är det officiella språket tyska, och den officiella valutan i Tyskland är euro (EUR). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Tyskland är .de. Den 3 oktober firar Tyskland sin årliga nationaldag.

Ringa till någon i München

För att ringa till München från ett annat land slår du först landskoden för Tyskland som är +49, följt av riktnumret till München som är 089, sedan slår du det nummer som du vill ringa till i München.

Flaggan i Tyskland och München

Här intill kan ni se vilken flagga landet Tyskland har, och därmed även München. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇩🇪

Länkar för att läsa mer om München

Reseguide till München

Om du letar efter en riktigt bra turist- och reseguide till München, så kan vi verkligen rekommendera den här sidan här nedan. Den innehåller allt från tips om sevärdheter och upplevelser till hotell och historik om München, ja faktiskt innehåller den det mesta du kan tänkas behöva veta om München!

München på Wikipedia

Om du vill läsa mer om München kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om München. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om München. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om München.
   ››  Svensk Wikipediasida om München
   ››  Engelsk Wikipediasida om München

Karta över München i Tyskland

Här nedan kan hittar du en karta över München i Tyskland som är väldigt enkel att skrolla runt i eller zooma in och ut, använd bara musen (eller fingrarna om du använder en mobil) för att navigera dig runt på kartan över München.