Vad är klockan? logotype

Vad är klockan i Montenegro


Det är lunchtid i Montenegro, söndagen den 25 juli 2021

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Tidszon och tidsskillnad i Montenegro

Den tidszon som Montenegro ligger i är Central European Time (UTC+1), och mellan den plats du befinner dig på just nu och Montenegro är tidsskillnaden timmar.

Aktuell tid och datum i Montenegro

Här kan du se vad klockan är i Montenegro just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är. All information om tidpunkt, tidsskillnad och tidszon uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är i just detta ögonblick i Montenegro.

Allmän fakta om Montenegro

I landet Montenegro bor det ungefär 650 000 invånare på en yta av ca. 13 812 km2. Landskoden för att ringa till någon i Montenegro från ett annat land är +382. I Montenegro är det officiella språket montenegrinska, och den officiella valutan i Montenegro är euro (EUR). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Montenegro är .me. Den 13 juli firar Montenegro sin årliga nationaldag.

Flaggan i Montenegro

Här intill kan ni se vilken flagga landet Montenegro har. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇲🇪

Inför resan till Montenegro

Om det är så att ni har en stundande resa inplanerad till Montenegro finns det många saker som vara bra att hålla koll på, en av de viktigaste är nog vad valutan euro (EUR) som används i Montenegro står i just nu, i förhållande till den svenska kronan. Här kan ni hitta euro valutakurs, med dagsaktuell valuta kurs och en smidig omvandlare mellan svenska kronor och euro.

Eluttag och reseadapter i Montenegro

Innan man ger sig ut på en resa till Montenegro kan det vara bra att ta reda på vilken typ av eluttag som används i landet, samt vilken spänning och frekvens elnätet använder. Man behöver göra detta för att avgöra om ens elektriska utrustning går att använda i landet. Om den inte går att använda måste man skaffa någon typ av reseadapter. De typer av eluttag som används i Montenegro är Typ C, Typ F, och elnätet har spänningen 220 V och frekvensen 60 Hz. Detta innebär att du troligtvis inte behöver någon reseadapter för att kunna använda dina svenska elektriska apparater i Montenegro.

Länkar för att läsa mer om Montenegro

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i Montenegro?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Montenegro?

Montenegro på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Montenegro kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Montenegro. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Montenegro. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Montenegro.
   ››  Svensk Wikipediasida om Montenegro
   ››  Engelsk Wikipediasida om Montenegro

Montenegro på kartan

Här nedan kan hittar du en karta som visar var Montenegro ligger. Du kan enkelt bläddra dig runt på kartan med hjälp av musen om du sitter vid en vanlig dator eller med hjälp av fingrarna om du använder en mobil. Det går även att zooma in och ut på kartan, antingen genom att använda knapparna i övre vänstra hörnet, rullningsfunktionen på din mus eller genom att använda två fingrar om du använder en mobil.