Vad är klockan? logotype

Vad är klockan i Mongoliet


Det är mitt i natten i Mongoliet, tisdagen den 19 januari 2021

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Tidszon och tidsskillnad i Mongoliet

Den tidszon som Mongoliet ligger i är UTC+8, och mellan den plats du befinner dig på just nu och Mongoliet är tidsskillnaden timmar.

Aktuell tid och datum i Mongoliet

Här kan du se vad klockan är i Mongoliet just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är. All information om tidpunkt, tidsskillnad och tidszon uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är i just detta ögonblick i Mongoliet.

Allmän fakta om Mongoliet

I landet Mongoliet bor det ungefär 3 300 000 invånare på en yta av ca. 1 566 000 km2, huvudstaden i Mongoliet heter Ulan Bator. Landskoden för att ringa till någon i Mongoliet från ett annat land är +976. I Mongoliet är det officiella språket mongoliska, och den officiella valutan i Mongoliet är tögrög tugrik (MNT). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Mongoliet är .mn. Den 11 juli firar Mongoliet sin årliga nationaldag.

Klocka, tidsskillnad och datum i Mongoliets städer

Här kan du se vad klockan är just nu och vilken tidsskillnad det är i olika städer runt omkring i Mongoliet.

Flaggan i Mongoliet

Här intill kan ni se vilken flagga landet Mongoliet har. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇲🇳

Eluttag och reseadapter i Mongoliet

Innan man ger sig ut på en resa till Mongoliet kan det vara bra att ta reda på vilken typ av eluttag som används i landet, samt vilken spänning och frekvens elnätet använder. Man behöver göra detta för att avgöra om ens elektriska utrustning går att använda i landet. Om den inte går att använda måste man skaffa någon typ av reseadapter. De typer av eluttag som används i Mongoliet är Typ C, och elnätet har spänningen 230 V och frekvensen 50 Hz. Detta innebär att du troligtvis inte behöver någon reseadapter för att kunna använda dina svenska elektriska apparater i Mongoliet.

Länkar för att läsa mer om Mongoliet

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i Mongolia?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Mongoliet?

Mongoliet på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Mongoliet kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Mongoliet. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Mongoliet. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Mongoliet.
   ››  Svensk Wikipediasida om Mongoliet
   ››  Engelsk Wikipediasida om Mongoliet

Mongoliet på kartan

Här nedan kan hittar du en karta som visar var Mongoliet ligger.