Vad är klockan? logotype

Vad är klockan i Monaco


Det är kväll i Monaco, tisdagen den 6 december 2022

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Tidszon och tidsskillnad i Monaco

Den tidszon som Monaco ligger i är Central European Time (UTC+1), och mellan den plats du befinner dig på just nu och Monaco är tidsskillnaden timmar.

Aktuell tid och datum i Monaco

Här kan du se vad klockan är i Monaco just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är. All information om tidpunkt, tidsskillnad och tidszon uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är i just detta ögonblick i Monaco.

Allmän fakta om Monaco

I landet Monaco bor det ungefär 40 000 invånare på en yta av ca. 2,2 km2. Landskoden för att ringa till någon i Monaco från ett annat land är +377. I Monaco är det officiella språket franska, och den officiella valutan i Monaco är euro (EUR). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Monaco är .mc. Den 19 november firar Monaco sin årliga nationaldag.

Flaggan i Monaco

Här intill kan ni se vilken flagga landet Monaco har. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇲🇨

Inför resan till Monaco

Om det är så att ni har en stundande resa inplanerad till Monaco finns det många saker som vara bra att hålla koll på, en av de viktigaste är nog vad valutan euro (EUR) som används i Monaco står i just nu, i förhållande till den svenska kronan. Här kan ni hitta euro valutakurs, med dagsaktuell valuta kurs och en smidig omvandlare mellan svenska kronor och euro.

Eluttag och reseadapter i Monaco

Innan man ger sig ut på en resa till Monaco kan det vara bra att ta reda på vilken typ av eluttag som används i landet, samt vilken spänning och frekvens elnätet använder. Man behöver göra detta för att avgöra om ens elektriska utrustning går att använda i landet. Om den inte går att använda måste man skaffa någon typ av reseadapter. De typer av eluttag som används i Monaco är Typ C, och elnätet har spänningen 230 V och frekvensen 50 Hz. Detta innebär att du troligtvis inte behöver någon reseadapter för att kunna använda dina svenska elektriska apparater i Monaco. Läs mer här om reseadapter Monaco.

Länkar för att läsa mer om Monaco

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i Monaco?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Monaco?

Monaco på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Monaco kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Monaco. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Monaco. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Monaco.
   ››  Svensk Wikipediasida om Monaco
   ››  Engelsk Wikipediasida om Monaco

Monaco på kartan

Här nedan kan hittar du en karta som visar var Monaco ligger. Du kan enkelt bläddra dig runt på kartan med hjälp av musen om du sitter vid en vanlig dator eller med hjälp av fingrarna om du använder en mobil. Det går även att zooma in och ut på kartan, antingen genom att använda knapparna i övre vänstra hörnet, rullningsfunktionen på din mus eller genom att använda två fingrar om du använder en mobil.

De röda linjerna motsvarar gränser för olika tidszoner, källa: Leaflet.timezones