Vad är klockan i Miami (USA) just nu?


Det är morgon i Miami, fredagen den 18 januari 2019

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Här hittar du aktuell tid i Miami

Här ovanför kan du se vad klockan är i Miami i USA just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är! All information i rutan uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är just i detta ögonblick i Miami.

Allmän fakta om Miami

Miami ligger i delstaten Florida i landet USA. Det bor ungefär 400 000 invånare i Miami, och till ytan är Miami ca. 145 km2 (kvadratkilometer) stort. Miami grundades 1825. I USA är det officiella språket engelska, och den officiella valutan i USA är dollar (USD). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i USA är .us. Den 4 juli firar USA sin årliga nationaldag.

Ringa till någon i Miami

För att ringa till Miami från ett annat land slår du först landskoden för USA som är +1, följt av riktnumret till Miami som är 305 eller 786, beroende på område i Miami, sedan slår du det nummer som du vill ringa till i Miami.

Flaggan i USA och Miami

Här intill kan ni se vilken flagga landet USA har, och därmed även Miami. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇺🇸

Länkar för att läsa mer om Miami

Reseguide till Miami

Just nu har vi tyvärr ingen bra reseguide att länka för Miami. Har du en sajt om Miami och vill att den skall synas här? Kila då in på Om oss-sidan som du kan hitta i sidfoten och skicka ett meddelande till oss.

Miami på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Miami kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Miami. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Miami. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Miami.
   ››  Svensk Wikipediasida om Miami
   ››  Engelsk Wikipediasida om Miami

Karta över Miami i USA

Här nedan kan hittar du en karta över Miami i USA som är väldigt enkel att skrolla runt i eller zooma in och ut, använd bara musen (eller fingrarna om du använder en mobil) för att navigera dig runt på kartan över Miami.