Vad är klockan? logotype

Vad är klockan i Mexico City


Det är lunchtid i Mexico City, onsdagen den 1 april 2020

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Tidszon och tidsskillnad i Mexico City

Den tidszon som Mexico City ligger i är Central Standard Time (UTC-6), och mellan den plats du befinner dig på just nu och Mexico City i Mexiko är tidsskillnaden timmar.

Aktuell tid och datum i Mexico City

Här kan du se vad klockan är i Mexico City i Mexiko just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är. All information om tidpunkt, tidsskillnad och tidszon uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är i just detta ögonblick i Mexico City.

Allmän fakta om Mexico City

Mexico City ligger i landet Mexiko, och är faktiskt även huvudstad i Mexiko. Det bor ungefär 8 900 000 invånare i Mexico City, och till ytan är Mexico City ca. 1 485 km2 (kvadratkilometer) stort. Mexico City grundades den 13 mars 1325. I Mexiko är det officiella språket spanska, nahuatl och 67 andra inhemska språk, och den officiella valutan i Mexiko är mexikansk peso (MXN). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Mexiko är .mx. Den 16 september firar Mexiko sin årliga nationaldag.

Ringa till någon i Mexico City

För att ringa till Mexico City från ett annat land slår du först landskoden för Mexiko som är +52, följt av riktnumret till Mexico City som är 55, sedan slår du det nummer som du vill ringa till i Mexico City.

Soluppgång och solnedgång i Mexico City

Här nedan hittar du information kring när solen går upp och när solen går ned i Mexico City både idag och imorgon. Vi inkluderar även information kring när solen står i zenit, dvs när solen når sin högsta punkt under dagen i just Mexico City.

Soluppgång idag
onsdagen den 01 april 2020
kl. 06:29:12
Zenit idag
onsdagen den 01 april 2020
kl. 12:40:03
Solnedgång idag
onsdagen den 01 april 2020
kl. 18:50:53
Soluppgång imorgon
torsdagen den 02 april 2020
kl. 06:28:22
Zenit imorgon
torsdagen den 02 april 2020
kl. 12:39:45
Solnedgång imorgon
torsdagen den 02 april 2020
kl. 18:51:08

Flaggan i Mexiko och Mexico City

Här intill kan ni se vilken flagga landet Mexiko har, och därmed även Mexico City. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇲🇽

Länkar för att läsa mer om Mexico City

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i Mexico by?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Mexico City?

Mexico City på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Mexico City kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Mexico City. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Mexico City. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Mexico City.
   ››  Svensk Wikipediasida om Mexico City
   ››  Engelsk Wikipediasida om Mexico City

Karta över Mexico City i Mexiko

Här nedan kan hittar du en karta som visar var i Mexiko som Mexico City ligger.