Vad är klockan? logotype

Vad är klockan i Mexiko


Det är kväll i Mexiko, tisdagen den 11 augusti 2020

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Tidszon och tidsskillnad i Mexiko

Den tidszon som Mexiko ligger i är Central Standard Time (UTC-6), och mellan den plats du befinner dig på just nu och Mexiko är tidsskillnaden timmar.

Aktuell tid och datum i Mexiko

Här kan du se vad klockan är i Mexiko just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är. All information om tidpunkt, tidsskillnad och tidszon uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är i just detta ögonblick i Mexiko.

Allmän fakta om Mexiko

I landet Mexiko bor det ungefär 127 000 000 invånare på en yta av ca. 1 972 550 km2, huvudstaden i Mexiko heter Mexico City. Landskoden för att ringa till någon i Mexiko från ett annat land är +52. I Mexiko är det officiella språket spanska, nahuatl och 67 andra inhemska språk, och den officiella valutan i Mexiko är mexikansk peso (MXN). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Mexiko är .mx. Den 16 september firar Mexiko sin årliga nationaldag.

Klocka, tidsskillnad och datum i Mexikos städer

Här kan du se vad klockan är just nu och vilken tidsskillnad det är i olika städer runt omkring i Mexiko.

Flaggan i Mexiko

Här intill kan ni se vilken flagga landet Mexiko har. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇲🇽

Eluttag och reseadapter i Mexiko

Innan man ger sig ut på en resa till Mexiko kan det vara bra att ta reda på vilken typ av eluttag som används i landet, samt vilken spänning och frekvens elnätet använder. Man behöver göra detta för att avgöra om ens elektriska utrustning går att använda i landet. Om den inte går att använda måste man skaffa någon typ av reseadapter. De typer av eluttag som används i Mexiko är Typ A, och elnätet har spänningen 100-125 V och frekvensen 50/60 Hz. Detta innebär att du kommer att behöva en reseadapter för att kunna använda dina svenska elektriska apparater i Mexiko.

Länkar för att läsa mer om Mexiko

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i Mexico?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Mexico?

Mexiko på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Mexiko kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Mexiko. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Mexiko. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Mexiko.
   ››  Svensk Wikipediasida om Mexiko
   ››  Engelsk Wikipediasida om Mexiko

Mexiko på kartan

Här nedan kan hittar du en karta som visar var Mexiko ligger.