Vad är klockan? logotype

Vad är klockan i Marshallöarna


Det är kväll i Marshallöarna, torsdagen den 11 augusti 2022

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Tidszon och tidsskillnad i Marshallöarna

Den tidszon som Marshallöarna ligger i är Marshall Islands Time (UTC+12), och mellan den plats du befinner dig på just nu och Marshallöarna är tidsskillnaden timmar.

Aktuell tid och datum i Marshallöarna

Här kan du se vad klockan är i Marshallöarna just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är. All information om tidpunkt, tidsskillnad och tidszon uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är i just detta ögonblick i Marshallöarna.

Allmän fakta om Marshallöarna

I landet Marshallöarna bor det ungefär 60 000 invånare på en yta av ca. 181,43 km2. Landskoden för att ringa till någon i Marshallöarna från ett annat land är +692. I Marshallöarna är det officiella språket engelska och marshallesiska, och den officiella valutan i Marshallöarna är US-dollar (USD). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Marshallöarna är .mh. Den 1 maj firar Marshallöarna sin årliga nationaldag.

Flaggan i Marshallöarna

Här intill kan ni se vilken flagga landet Marshallöarna har. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇲🇭

Inför resan till Marshallöarna

Om det är så att ni har en stundande resa inplanerad till Marshallöarna finns det många saker som vara bra att hålla koll på, en av de viktigaste är nog vad valutan amerikansk dollar (USD) som används i Marshallöarna står i just nu, i förhållande till den svenska kronan. Här kan ni hitta amerikansk dollar valutakurs, med dagsaktuell valuta kurs och en smidig omvandlare mellan svenska kronor och amerikansk dollar.

Eluttag och reseadapter i Marshallöarna

Innan man ger sig ut på en resa till Marshallöarna kan det vara bra att ta reda på vilken typ av eluttag som används i landet, samt vilken spänning och frekvens elnätet använder. Man behöver göra detta för att avgöra om ens elektriska utrustning går att använda i landet. Om den inte går att använda måste man skaffa någon typ av reseadapter. De typer av eluttag som används i Marshallöarna är Typ A, och elnätet har spänningen 100-125 V och frekvensen 50/60. Detta innebär att du kommer att behöva en reseadapter för att kunna använda dina svenska elektriska apparater i Marshallöarna. Läs mer här om reseadapter Marshallöarna.

Länkar för att läsa mer om Marshallöarna

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i Marshalløyene?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Marshalløerne?

Marshallöarna på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Marshallöarna kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Marshallöarna. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Marshallöarna. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Marshallöarna.
   ››  Svensk Wikipediasida om Marshallöarna
   ››  Engelsk Wikipediasida om Marshallöarna

Marshallöarna på kartan

Här nedan kan hittar du en karta som visar var Marshallöarna ligger. Du kan enkelt bläddra dig runt på kartan med hjälp av musen om du sitter vid en vanlig dator eller med hjälp av fingrarna om du använder en mobil. Det går även att zooma in och ut på kartan, antingen genom att använda knapparna i övre vänstra hörnet, rullningsfunktionen på din mus eller genom att använda två fingrar om du använder en mobil.