Vad är klockan? logotype

Vad är klockan i Valletta


Det är kväll i Valletta, fredagen den 7 augusti 2020

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Tidsskillnad och tidszon i Valletta

Den tidszon som Valletta ligger i är Central European Time (UTC+1), och mellan den plats du befinner dig på just nu och Valletta i Malta är tidsskillnaden timmar.

Aktuell tid och datum i Valletta

Här kan du se vad klockan är i Valletta i Malta just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är. All information om tidpunkt, tidsskillnad och tidszon uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är i just detta ögonblick i Valletta.

Allmän fakta om Valletta

Valletta ligger i landet Malta, och är faktiskt även huvudstad i Malta. Det bor ungefär 6 500 invånare i Valletta, och till ytan är Valletta ca. 0,8 km2 (kvadratkilometer) stort. Valletta grundades 28 mars 1566. I Malta är det officiella språket maltesiska och engelska, och den officiella valutan i Malta är euro (EUR). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Malta är .mt. Den 21 september firar Malta sin årliga nationaldag.

Ringa till någon i Valletta

För att ringa till Valletta från ett annat land slår du först landskoden för Malta som är +356, följt av riktnumret till Valletta som är (ingenting mer), sedan slår du det nummer som du vill ringa till i Valletta.

Soluppgång och solnedgång i Valletta

Här nedan hittar du information kring när solen går upp och när solen går ned i Valletta både idag och imorgon. Vi inkluderar även information kring när solen står i zenit, dvs när solen når sin högsta punkt under dagen i just Valletta.

Soluppgång idag
fredagen den 07 augusti 2020
kl. 06:15:25
Zenit idag
fredagen den 07 augusti 2020
kl. 13:08:10
Solnedgång idag
fredagen den 07 augusti 2020
kl. 20:00:55
Soluppgång imorgon
lördagen den 08 augusti 2020
kl. 06:16:13
Zenit imorgon
lördagen den 08 augusti 2020
kl. 13:08:02
Solnedgång imorgon
lördagen den 08 augusti 2020
kl. 19:59:51

Flaggan i Malta och Valletta

Här intill kan ni se vilken flagga landet Malta har, och därmed även Valletta. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇲🇹

Inför resan till Valletta

Om det är så att ni har en stundande resa inplanerad till Valletta finns det många saker som vara bra att hålla koll på, en av de viktigaste är nog vad valutan euro (EUR) som används i Valletta står i just nu, i förhållande till den svenska kronan. På webbsajten Eurokurs.nu finns euro valutakurs, där kan ni alltid hitta aktuell valutakursinfo samt en smidig omvandlare mellan svenska kronor (SEK) och euro (EUR).

Eluttag och reseadapter i Malta

Innan man ger sig ut på en resa till Malta kan det vara bra att ta reda på vilken typ av eluttag som används i landet, samt vilken spänning och frekvens elnätet använder. Man behöver göra detta för att avgöra om ens elektriska utrustning går att använda i landet. Om den inte går att använda måste man skaffa någon typ av reseadapter. De typer av eluttag som används i Malta är Typ G, och elnätet har spänningen 240 V och frekvensen 50 Hz. Detta innebär att du kommer att behöva en reseadapter för att kunna använda dina svenska elektriska apparater i Malta.

Länkar för att läsa mer om Valletta

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i Valletta?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Valletta?

Valletta på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Valletta kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Valletta. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Valletta. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Valletta.
   ››  Svensk Wikipediasida om Valletta
   ››  Engelsk Wikipediasida om Valletta

Valletta i Malta på kartan

Här nedan kan hittar du en karta som visar var i Malta som Valletta ligger.