Vad är klockan? logotype

Vad är klockan i Maldiverna


Det är eftermiddag i Maldiverna, söndagen den 25 juli 2021

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Tidszon och tidsskillnad i Maldiverna

Den tidszon som Maldiverna ligger i är Maldives Time (UTC+5), och mellan den plats du befinner dig på just nu och Maldiverna är tidsskillnaden timmar.

Aktuell tid och datum i Maldiverna

Här kan du se vad klockan är i Maldiverna just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är. All information om tidpunkt, tidsskillnad och tidszon uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är i just detta ögonblick i Maldiverna.

Allmän fakta om Maldiverna

I landet Maldiverna bor det ungefär 400 000 invånare på en yta av ca. 298 km2, huvudstaden i Maldiverna heter Malé. Landskoden för att ringa till någon i Maldiverna från ett annat land är +960. I Maldiverna är det officiella språket divehi (maldiviska), och den officiella valutan i Maldiverna är rufiyah (MVR). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Maldiverna är .mv. Den 26 juli firar Maldiverna sin årliga nationaldag.

Klocka, tidsskillnad och datum i Maldivernas städer

Här kan du se vad klockan är just nu och vilken tidsskillnad det är i olika städer runt omkring i Maldiverna.

Flaggan i Maldiverna

Här intill kan ni se vilken flagga landet Maldiverna har. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇲🇻

Eluttag och reseadapter i Maldiverna

Innan man ger sig ut på en resa till Maldiverna kan det vara bra att ta reda på vilken typ av eluttag som används i landet, samt vilken spänning och frekvens elnätet använder. Man behöver göra detta för att avgöra om ens elektriska utrustning går att använda i landet. Om den inte går att använda måste man skaffa någon typ av reseadapter. De typer av eluttag som används i Maldiverna är Typ G, och elnätet har spänningen 240 V och frekvensen 50 Hz. Detta innebär att du kommer att behöva en reseadapter för att kunna använda dina svenska elektriska apparater i Maldiverna. Läs mer här om reseadapter Maldiverna.

Länkar för att läsa mer om Maldiverna

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i Maldivene?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Maldiverne?

Maldiverna på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Maldiverna kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Maldiverna. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Maldiverna. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Maldiverna.
   ››  Svensk Wikipediasida om Maldiverna
   ››  Engelsk Wikipediasida om Maldiverna

Maldiverna på kartan

Här nedan kan hittar du en karta som visar var Maldiverna ligger. Du kan enkelt bläddra dig runt på kartan med hjälp av musen om du sitter vid en vanlig dator eller med hjälp av fingrarna om du använder en mobil. Det går även att zooma in och ut på kartan, antingen genom att använda knapparna i övre vänstra hörnet, rullningsfunktionen på din mus eller genom att använda två fingrar om du använder en mobil.