Vad är klockan? logotype

Vad är klockan i Malawi


Det är lunchtid i Malawi, torsdagen den 11 augusti 2022

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Tidszon och tidsskillnad i Malawi

Den tidszon som Malawi ligger i är Central Africa Time (UTC+2), och mellan den plats du befinner dig på just nu och Malawi är tidsskillnaden timmar.

Aktuell tid och datum i Malawi

Här kan du se vad klockan är i Malawi just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är. All information om tidpunkt, tidsskillnad och tidszon uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är i just detta ögonblick i Malawi.

Allmän fakta om Malawi

I landet Malawi bor det ungefär 19 000 000 invånare på en yta av ca. 118 484 km2. Landskoden för att ringa till någon i Malawi från ett annat land är +265. I Malawi är det officiella språket engelska, och den officiella valutan i Malawi är malawisk kwacha (MWK). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Malawi är .mw. Den 6 juli firar Malawi sin årliga nationaldag.

Flaggan i Malawi

Här intill kan ni se vilken flagga landet Malawi har. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇲🇼

Eluttag och reseadapter i Malawi

Innan man ger sig ut på en resa till Malawi kan det vara bra att ta reda på vilken typ av eluttag som används i landet, samt vilken spänning och frekvens elnätet använder. Man behöver göra detta för att avgöra om ens elektriska utrustning går att använda i landet. Om den inte går att använda måste man skaffa någon typ av reseadapter. De typer av eluttag som används i Malawi är Typ G, och elnätet har spänningen 240 V och frekvensen 50 Hz. Detta innebär att du kommer att behöva en reseadapter för att kunna använda dina svenska elektriska apparater i Malawi. Läs mer här om reseadapter Malawi.

Länkar för att läsa mer om Malawi

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i Malawi?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Malawi?

Malawi på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Malawi kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Malawi. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Malawi. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Malawi.
   ››  Svensk Wikipediasida om Malawi
   ››  Engelsk Wikipediasida om Malawi

Malawi på kartan

Här nedan kan hittar du en karta som visar var Malawi ligger. Du kan enkelt bläddra dig runt på kartan med hjälp av musen om du sitter vid en vanlig dator eller med hjälp av fingrarna om du använder en mobil. Det går även att zooma in och ut på kartan, antingen genom att använda knapparna i övre vänstra hörnet, rullningsfunktionen på din mus eller genom att använda två fingrar om du använder en mobil.