Vad är klockan i London


Det är mitt i natten i London, fredagen den 20 september 2019

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Tidszon och tidsskillnad i London

Den tidszon som London ligger i är Greenwich Mean Time (UTC+0), och mellan den plats du befinner dig på just nu och London i Storbritannien är tidsskillnaden timmar.

Aktuell tid och datum i London

Här kan du se vad klockan är i London i Storbritannien just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är. All information om tidpunkt, tidsskillnad och tidszon uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är i just detta ögonblick i London.

Allmän fakta om London

London ligger i landet Storbritannien, och är faktiskt även huvudstad i Storbritannien. Det bor ungefär 8 800 000 invånare i London, och till ytan är London ca. 1 572 km2 (kvadratkilometer) stort. London grundades ca. 43 e.Kr.. I Storbritannien är det officiella språket engelska, och den officiella valutan i Storbritannien är brittiskt pund (GBP). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Storbritannien är .uk.

Ringa till någon i London

För att ringa till London från ett annat land slår du först landskoden för Storbritannien som är +44, följt av riktnumret till London som är 020 (den vanligaste av totalt 9 st), sedan slår du det nummer som du vill ringa till i London.

Flaggan i Storbritannien och London

Här intill kan ni se vilken flagga landet Storbritannien har, och därmed även London. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇬🇧

Inför resan till London

Om det är så att ni har en stundande resa inplanerad till London finns det många saker som vara bra att hålla koll på, en av de viktigaste är nog vad valutan brittisk pund (GBP) som används i London står i just nu, i förhållande till den svenska kronan. På webbsajten Hurmycket.se finns brittisk pund valutakurs, där kan ni alltid hitta aktuell valutakursinfo samt en smidig omvandlare mellan svenska kronor (SEK) och brittisk pund (GBP).

Länkar för att läsa mer om London

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i London?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i London?

London på Wikipedia

Om du vill läsa mer om London kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om London. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om London. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om London.
   ››  Svensk Wikipediasida om London
   ››  Engelsk Wikipediasida om London

Karta över London i Storbritannien

Här nedan kan hittar du en karta som visar var i Storbritannien som London ligger.