Vad är klockan i London (Storbritannien) just nu?


Det är förmiddag i London, fredagen den 18 januari 2019

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Här hittar du aktuell tid i London

Här ovanför kan du se vad klockan är i London i Storbritannien just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är! All information i rutan uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är just i detta ögonblick i London.

Allmän fakta om London

London ligger i landet Storbritannien, och är faktiskt även huvudstad i Storbritannien. Det bor ungefär 8 800 000 invånare i London, och till ytan är London ca. 1 572 km2 (kvadratkilometer) stort. London grundades ca. 43 AD. I Storbritannien är det officiella språket engelska, och den officiella valutan i Storbritannien är pund (GBP). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Storbritannien är .uk.

Ringa till någon i London

För att ringa till London från ett annat land slår du först landskoden för Storbritannien som är +44, följt av riktnumret till London som är 020 (den vanligaste av totalt 9 st), sedan slår du det nummer som du vill ringa till i London.

Flaggan i Storbritannien och London

Här intill kan ni se vilken flagga landet Storbritannien har, och därmed även London. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇬🇧

Länkar för att läsa mer om London

Reseguide till London

Just nu har vi tyvärr ingen bra reseguide att länka för London. Har du en sajt om London och vill att den skall synas här? Kila då in på Om oss-sidan som du kan hitta i sidfoten och skicka ett meddelande till oss.

London på Wikipedia

Om du vill läsa mer om London kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om London. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om London. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om London.
   ››  Svensk Wikipediasida om London
   ››  Engelsk Wikipediasida om London

Karta över London i Storbritannien

Här nedan kan hittar du en karta över London i Storbritannien som är väldigt enkel att skrolla runt i eller zooma in och ut, använd bara musen (eller fingrarna om du använder en mobil) för att navigera dig runt på kartan över London.