Vad är klockan i Vilnius


Det är lunchtid i Vilnius, lördagen den 25 januari 2020

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Tidszon och tidsskillnad i Vilnius

Den tidszon som Vilnius ligger i är EET (UTC+2), och mellan den plats du befinner dig på just nu och Vilnius i Litauen är tidsskillnaden timmar.

Aktuell tid och datum i Vilnius

Här kan du se vad klockan är i Vilnius i Litauen just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är. All information om tidpunkt, tidsskillnad och tidszon uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är i just detta ögonblick i Vilnius.

Allmän fakta om Vilnius

Vilnius ligger i landet Litauen. Det bor ungefär 550 000 invånare i Vilnius, och till ytan är Vilnius ca. 401 km2 (kvadratkilometer) stort. I Litauen är det officiella språket litauiska, och den officiella valutan i Litauen är euro (EUR). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Litauen är .lt. Den 16 februari firar Litauen sin årliga nationaldag.

Ringa till någon i Vilnius

För att ringa till Vilnius från ett annat land slår du först landskoden för Litauen som är +370, följt av riktnumret till Vilnius som är 5, sedan slår du det nummer som du vill ringa till i Vilnius.

Flaggan i Litauen och Vilnius

Här intill kan ni se vilken flagga landet Litauen har, och därmed även Vilnius. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇱🇹

Inför resan till Vilnius

Om det är så att ni har en stundande resa inplanerad till Vilnius finns det många saker som vara bra att hålla koll på, en av de viktigaste är nog vad valutan euro (EUR) som används i Vilnius står i just nu, i förhållande till den svenska kronan. På webbsajten Eurokurs.nu finns euro valutakurs, där kan ni alltid hitta aktuell valutakursinfo samt en smidig omvandlare mellan svenska kronor (SEK) och euro (EUR).

Länkar för att läsa mer om Vilnius

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i Vilnius?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Vilnius?

Vilnius på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Vilnius kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Vilnius. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Vilnius. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Vilnius.
   ››  Svensk Wikipediasida om Vilnius
   ››  Engelsk Wikipediasida om Vilnius

Karta över Vilnius i Litauen

Här nedan kan hittar du en karta som visar var i Litauen som Vilnius ligger.