Vad är klockan? logotype

Vad är klockan i Litauen


Det är kväll i Litauen, tisdagen den 15 juni 2021

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Tidszon och tidsskillnad i Litauen

Den tidszon som Litauen ligger i är Eastern European Time (UTC+2), och mellan den plats du befinner dig på just nu och Litauen är tidsskillnaden timmar.

Aktuell tid och datum i Litauen

Här kan du se vad klockan är i Litauen just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är. All information om tidpunkt, tidsskillnad och tidszon uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är i just detta ögonblick i Litauen.

Allmän fakta om Litauen

I landet Litauen bor det ungefär 2 800 000 invånare på en yta av ca. 65 300 km2. Landskoden för att ringa till någon i Litauen från ett annat land är +370. I Litauen är det officiella språket litauiska, och den officiella valutan i Litauen är euro (EUR). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Litauen är .lt. Den 16 februari firar Litauen sin årliga nationaldag.

Klocka, tidsskillnad och datum i Litauens städer

Här kan du se vad klockan är just nu och vilken tidsskillnad det är i olika städer runt omkring i Litauen.

Flaggan i Litauen

Här intill kan ni se vilken flagga landet Litauen har. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇱🇹

Inför resan till Litauen

Om det är så att ni har en stundande resa inplanerad till Litauen finns det många saker som vara bra att hålla koll på, en av de viktigaste är nog vad valutan euro (EUR) som används i Litauen står i just nu, i förhållande till den svenska kronan. Här kan ni hitta euro valutakurs, med dagsaktuell valuta kurs och en smidig omvandlare mellan svenska kronor och euro.

Eluttag och reseadapter i Litauen

Innan man ger sig ut på en resa till Litauen kan det vara bra att ta reda på vilken typ av eluttag som används i landet, samt vilken spänning och frekvens elnätet använder. Man behöver göra detta för att avgöra om ens elektriska utrustning går att använda i landet. Om den inte går att använda måste man skaffa någon typ av reseadapter. De typer av eluttag som används i Litauen är Typ C, och elnätet har spänningen 230 V och frekvensen 50 Hz. Detta innebär att du troligtvis inte behöver någon reseadapter för att kunna använda dina svenska elektriska apparater i Litauen.

Länkar för att läsa mer om Litauen

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i Litauen?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Litauen?

Litauen på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Litauen kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Litauen. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Litauen. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Litauen.
   ››  Svensk Wikipediasida om Litauen
   ››  Engelsk Wikipediasida om Litauen

Litauen på kartan

Här nedan kan hittar du en karta som visar var Litauen ligger. Du kan enkelt bläddra dig runt på kartan med hjälp av musen om du sitter vid en vanlig dator eller med hjälp av fingrarna om du använder en mobil. Det går även att zooma in och ut på kartan, antingen genom att använda knapparna i övre vänstra hörnet, rullningsfunktionen på din mus eller genom att använda två fingrar om du använder en mobil.