Vad är klockan i Beirut


Det är lunchtid i Beirut, lördagen den 25 januari 2020

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Tidszon och tidsskillnad i Beirut

Den tidszon som Beirut ligger i är EET (UTC+2), och mellan den plats du befinner dig på just nu och Beirut i Libanon är tidsskillnaden timmar.

Aktuell tid och datum i Beirut

Här kan du se vad klockan är i Beirut i Libanon just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är. All information om tidpunkt, tidsskillnad och tidszon uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är i just detta ögonblick i Beirut.

Allmän fakta om Beirut

Beirut ligger i landet Libanon, och är faktiskt även huvudstad i Libanon. Det bor ungefär 370 000 invånare i Beirut, och till ytan är Beirut ca. 85 km2 (kvadratkilometer) stort. Beirut grundades för mer än 5000 år sedan. I Libanon är det officiella språket arabiska, och den officiella valutan i Libanon är libanesiskt pund (LBP). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Libanon är .lb. Den 22 november firar Libanon sin årliga nationaldag.

Ringa till någon i Beirut

För att ringa till Beirut från ett annat land slår du först landskoden för Libanon som är +961, följt av riktnumret till Beirut som är 1, sedan slår du det nummer som du vill ringa till i Beirut.

Flaggan i Libanon och Beirut

Här intill kan ni se vilken flagga landet Libanon har, och därmed även Beirut. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇱🇧

Länkar för att läsa mer om Beirut

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i Beirut?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Beirut?

Beirut på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Beirut kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Beirut. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Beirut. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Beirut.
   ››  Svensk Wikipediasida om Beirut
   ››  Engelsk Wikipediasida om Beirut

Karta över Beirut i Libanon

Här nedan kan hittar du en karta som visar var i Libanon som Beirut ligger.