Vad är klockan? logotype

Vad är klockan i Lesotho


Det är mitt i natten i Lesotho, onsdagen den 7 december 2022

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Tidszon och tidsskillnad i Lesotho

Den tidszon som Lesotho ligger i är South African Standard Time (UTC+2), och mellan den plats du befinner dig på just nu och Lesotho är tidsskillnaden timmar.

Aktuell tid och datum i Lesotho

Här kan du se vad klockan är i Lesotho just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är. All information om tidpunkt, tidsskillnad och tidszon uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är i just detta ögonblick i Lesotho.

Allmän fakta om Lesotho

I landet Lesotho bor det ungefär 2 200 000 invånare på en yta av ca. 30 355 km2. Landskoden för att ringa till någon i Lesotho från ett annat land är +266. I Lesotho är det officiella språket sesotho och engelska, och den officiella valutan i Lesotho är loti (LSL). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Lesotho är .ls. Den 4 oktober firar Lesotho sin årliga nationaldag.

Flaggan i Lesotho

Här intill kan ni se vilken flagga landet Lesotho har. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇱🇸

Eluttag och reseadapter i Lesotho

Innan man ger sig ut på en resa till Lesotho kan det vara bra att ta reda på vilken typ av eluttag som används i landet, samt vilken spänning och frekvens elnätet använder. Man behöver göra detta för att avgöra om ens elektriska utrustning går att använda i landet. Om den inte går att använda måste man skaffa någon typ av reseadapter. De typer av eluttag som används i Lesotho är Typ M, och elnätet har spänningen 230 V och frekvensen 50 Hz. Detta innebär att du kommer att behöva en reseadapter för att kunna använda dina svenska elektriska apparater i Lesotho. Läs mer här om reseadapter Lesotho.

Länkar för att läsa mer om Lesotho

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i Lesotho?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Lesotho?

Lesotho på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Lesotho kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Lesotho. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Lesotho. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Lesotho.
   ››  Svensk Wikipediasida om Lesotho
   ››  Engelsk Wikipediasida om Lesotho

Lesotho på kartan

Här nedan kan hittar du en karta som visar var Lesotho ligger. Du kan enkelt bläddra dig runt på kartan med hjälp av musen om du sitter vid en vanlig dator eller med hjälp av fingrarna om du använder en mobil. Det går även att zooma in och ut på kartan, antingen genom att använda knapparna i övre vänstra hörnet, rullningsfunktionen på din mus eller genom att använda två fingrar om du använder en mobil.

De röda linjerna motsvarar gränser för olika tidszoner, källa: Leaflet.timezones