Vad är klockan? logotype

Vad är klockan i Split


Det är kväll i Split, fredagen den 7 augusti 2020

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Tidsskillnad och tidszon i Split

Den tidszon som Split ligger i är Central European Time (UTC+1), och mellan den plats du befinner dig på just nu och Split i Kroatien är tidsskillnaden timmar.

Aktuell tid och datum i Split

Här kan du se vad klockan är i Split i Kroatien just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är. All information om tidpunkt, tidsskillnad och tidszon uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är i just detta ögonblick i Split.

Allmän fakta om Split

Split ligger i länet Split-Dalmatien i landet Kroatien. Det bor ungefär 178,102 invånare i Split, och till ytan är Split ca. 79 km2 (kvadratkilometer) stort. I Kroatien är det officiella språket kroatiska, och den officiella valutan i Kroatien är kuna (HRK). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Kroatien är .hr. Den 25 juni firar Kroatien sin årliga nationaldag.

Ringa till någon i Split

För att ringa till Split från ett annat land slår du först landskoden för Kroatien som är +385, följt av riktnumret till Split som är 21, sedan slår du det nummer som du vill ringa till i Split.

Soluppgång och solnedgång i Split

Här nedan hittar du information kring när solen går upp och när solen går ned i Split både idag och imorgon. Vi inkluderar även information kring när solen står i zenit, dvs när solen når sin högsta punkt under dagen i just Split.

Soluppgång idag
fredagen den 07 augusti 2020
kl. 05:51:15
Zenit idag
fredagen den 07 augusti 2020
kl. 12:59:54
Solnedgång idag
fredagen den 07 augusti 2020
kl. 20:08:34
Soluppgång imorgon
lördagen den 08 augusti 2020
kl. 05:52:21
Zenit imorgon
lördagen den 08 augusti 2020
kl. 12:59:46
Solnedgång imorgon
lördagen den 08 augusti 2020
kl. 20:07:11

Flaggan i Kroatien och Split

Här intill kan ni se vilken flagga landet Kroatien har, och därmed även Split. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇭🇷

Eluttag och reseadapter i Kroatien

Innan man ger sig ut på en resa till Kroatien kan det vara bra att ta reda på vilken typ av eluttag som används i landet, samt vilken spänning och frekvens elnätet använder. Man behöver göra detta för att avgöra om ens elektriska utrustning går att använda i landet. Om den inte går att använda måste man skaffa någon typ av reseadapter. De typer av eluttag som används i Kroatien är Typ C, och elnätet har spänningen 230 V och frekvensen 50 Hz. Detta innebär att du troligtvis inte behöver någon reseadapter för att kunna använda dina svenska elektriska apparater i Kroatien.

Länkar för att läsa mer om Split

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i Split?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Split?

Split på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Split kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Split. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Split. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Split.
   ››  Svensk Wikipediasida om Split
   ››  Engelsk Wikipediasida om Split

Split i Kroatien på kartan

Här nedan kan hittar du en karta som visar var i Kroatien som Split ligger.