Vad är klockan? logotype

Vad är klockan i Jelsa


Det är mitt i natten i Jelsa, tisdagen den 28 januari 2020

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Tidszon och tidsskillnad i Jelsa

Den tidszon som Jelsa ligger i är Central European Time (UTC+1), och mellan den plats du befinner dig på just nu och Jelsa i Kroatien är tidsskillnaden timmar.

Aktuell tid och datum i Jelsa

Här kan du se vad klockan är i Jelsa i Kroatien just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är. All information om tidpunkt, tidsskillnad och tidszon uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är i just detta ögonblick i Jelsa.

Allmän fakta om Jelsa

Jelsa ligger i länet Split-Dalmatien i landet Kroatien. Det bor ungefär 4 000 invånare i Jelsa, och till ytan är Jelsa ca. 146 km2 (kvadratkilometer) stort. I Kroatien är det officiella språket kroatiska, och den officiella valutan i Kroatien är kuna (HRK). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Kroatien är .hr. Den 25 juni firar Kroatien sin årliga nationaldag.

Ringa till någon i Jelsa

För att ringa till Jelsa från ett annat land slår du först landskoden för Kroatien som är +385, följt av riktnumret till Jelsa som är 21, sedan slår du det nummer som du vill ringa till i Jelsa.

Flaggan i Kroatien och Jelsa

Här intill kan ni se vilken flagga landet Kroatien har, och därmed även Jelsa. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇭🇷

Länkar för att läsa mer om Jelsa

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i Jelsa?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Jelsa?

Jelsa på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Jelsa kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Jelsa. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Jelsa. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Jelsa.
   ››  Svensk Wikipediasida om Jelsa
   ››  Engelsk Wikipediasida om Jelsa

Karta över Jelsa i Kroatien

Här nedan kan hittar du en karta som visar var i Kroatien som Jelsa ligger.