Vad är klockan? logotype

Vad är klockan i Baška Voda


Det är kväll i Baška Voda, tisdagen den 15 juni 2021

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Tidsskillnad och tidszon i Baška Voda

Den tidszon som Baška Voda ligger i är Central European Time (UTC+1), och mellan den plats du befinner dig på just nu och Baška Voda i Kroatien är tidsskillnaden timmar.

Aktuell tid och datum i Baška Voda

Här kan du se vad klockan är i Baška Voda i Kroatien just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är. All information om tidpunkt, tidsskillnad och tidszon uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är i just detta ögonblick i Baška Voda.

Allmän fakta om Baška Voda

Baška Voda ligger i länet Split-Dalmatien i landet Kroatien. Det bor ungefär 3 000 invånare i Baška Voda, och till ytan är Baška Voda ca. 19 km2 (kvadratkilometer) stort. I Kroatien är det officiella språket kroatiska, och den officiella valutan i Kroatien är kuna (HRK). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Kroatien är .hr. Den 25 juni firar Kroatien sin årliga nationaldag.

Ringa till någon i Baška Voda

För att ringa till Baška Voda från ett annat land slår du först landskoden för Kroatien som är +385, följt av riktnumret till Baška Voda som är 21, sedan slår du det nummer som du vill ringa till i Baška Voda.

Soluppgång och solnedgång i Baška Voda

Här nedan hittar du information kring när solen går upp och när solen går ned i Baška Voda både idag och imorgon. Vi inkluderar även information kring när solen står i zenit, dvs när solen når sin högsta punkt under dagen i just Baška Voda.

Soluppgång idag
tisdagen den 15 juni 2021
kl. 05:11:04
Zenit idag
tisdagen den 15 juni 2021
kl. 12:52:45
Solnedgång idag
tisdagen den 15 juni 2021
kl. 20:34:26
Soluppgång imorgon
onsdagen den 16 juni 2021
kl. 05:11:06
Zenit imorgon
onsdagen den 16 juni 2021
kl. 12:52:58
Solnedgång imorgon
onsdagen den 16 juni 2021
kl. 20:34:50

Flaggan i Kroatien och Baška Voda

Här intill kan ni se vilken flagga landet Kroatien har, och därmed även Baška Voda. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇭🇷

Eluttag och reseadapter i Baška Voda i Kroatien

Innan man ger sig ut på en resa till Baška Voda i Kroatien kan det vara bra att ta reda på vilken typ av eluttag som används i Kroatien, samt vilken spänning och frekvens elnätet använder. Man behöver göra detta för att avgöra om ens elektriska utrustning går att använda i Baška Voda. Eller faktiskt hela Kroatien för den delen. Om den inte går att använda måste man skaffa någon typ av reseadapter. De typer av eluttag som används i Kroatien är Typ C, och elnätet har spänningen 230 V och frekvensen 50 Hz. Detta innebär att du troligtvis inte behöver någon reseadapter för att kunna använda dina svenska elektriska apparater i Kroatien.

Länkar för att läsa mer om Baška Voda

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i Baška Voda?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Baška Voda?

Baška Voda på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Baška Voda kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Baška Voda. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Baška Voda. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Baška Voda.
   ››  Svensk Wikipediasida om Baška Voda
   ››  Engelsk Wikipediasida om Baška Voda

Baška Voda i Kroatien på kartan

Här nedan kan hittar du en karta som visar var i Kroatien som Baška Voda ligger. Du kan enkelt bläddra dig runt på kartan med hjälp av musen om du sitter vid en vanlig dator eller med hjälp av fingrarna om du använder en mobil. Det går även att zooma in och ut på kartan, antingen genom att använda knapparna i övre vänstra hörnet, rullningsfunktionen på din mus eller genom att använda två fingrar om du använder en mobil.