Vad är klockan? logotype

Vad är klockan i Kroatien


Det är eftermiddag i Kroatien, tisdagen den 7 april 2020

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Tidszon och tidsskillnad i Kroatien

Den tidszon som Kroatien ligger i är Central European Time (UTC+1), och mellan den plats du befinner dig på just nu och Kroatien är tidsskillnaden timmar.

Aktuell tid och datum i Kroatien

Här kan du se vad klockan är i Kroatien just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är. All information om tidpunkt, tidsskillnad och tidszon uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är i just detta ögonblick i Kroatien.

Allmän fakta om Kroatien

I landet Kroatien bor det ungefär 4 100 000 invånare på en yta av ca. 56 594 km2, huvudstaden i Kroatien heter Zagreb. Landskoden för att ringa till någon i Kroatien från ett annat land är +385. I Kroatien är det officiella språket kroatiska, och den officiella valutan i Kroatien är kuna (HRK). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Kroatien är .hr. Den 25 juni firar Kroatien sin årliga nationaldag.

Klocka, tidsskillnad och datum i Kroatiens städer

Här kan du se vad klockan är just nu och vilken tidsskillnad det är i olika städer runt omkring i Kroatien.

Flaggan i Kroatien

Här intill kan ni se vilken flagga landet Kroatien har. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇭🇷

Länkar för att läsa mer om Kroatien

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i Kroatia?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Kroatien?

Kroatien på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Kroatien kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Kroatien. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Kroatien. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Kroatien.
   ››  Svensk Wikipediasida om Kroatien
   ››  Engelsk Wikipediasida om Kroatien

Karta över Kroatien

Här nedan kan hittar du en karta som visar var Kroatien ligger.