Vad är klockan i Kreta (Grekland) just nu?


Det är mitt i natten i Kreta, lördagen den 23 mars 2019

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Aktuell tid och datum i Kreta

Här ovanför kan du se vad klockan är i Kreta i Grekland just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är! All information i rutan uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är just i detta ögonblick i Kreta.

Allmän fakta om Kreta

Kreta ligger i landet Grekland. Det bor ungefär 650 000 invånare i Kreta, och till ytan är Kreta ca. 8 303 km2 (kvadratkilometer) stort. I Grekland är det officiella språket grekiska, och den officiella valutan i Grekland är euro (EUR). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Grekland är .gr. Den 25 mars firar Grekland sin årliga nationaldag.

Tidszon och tidsskillnad i Kreta

Den tidszon som Kreta ligger i är EET (UTC+2), och tidsskillnaden mellan den plats du befinner dig på just nu och Kreta är timmar.

Ringa till någon i Kreta

För att ringa till Kreta från ett annat land slår du först landskoden för Grekland som är +30, följt av riktnumret till Kreta som är 698, sedan slår du det nummer som du vill ringa till i Kreta.

Flaggan i Grekland och Kreta

Här intill kan ni se vilken flagga landet Grekland har, och därmed även Kreta. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇬🇷

Inför resan till Kreta

Om det är så att ni har en stundande resa inplanerad till Kreta finns det många saker som vara bra att hålla koll på, en av de viktigaste är nog vad valutan euro (EUR) som används i Kreta står i just nu, i förhållande till den svenska kronan. På webbsajten Eurokurs.nu finns euro valutakurs, där kan ni alltid hitta aktuell valutakursinfo samt en smidig omvandlare mellan svenska kronor (SEK) och euro (EUR).

Kreta på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Kreta kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Kreta. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Kreta. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Kreta.
   ››  Svensk Wikipediasida om Kreta
   ››  Engelsk Wikipediasida om Kreta

Karta över Kreta i Grekland

Här nedan kan hittar du en karta över Kreta i Grekland som är väldigt enkel att skrolla runt i eller zooma in och ut, använd bara musen (eller fingrarna om du använder en mobil) för att navigera dig runt på kartan över Kreta.