Vad är klockan?/Köpenhamn

Vad är klockan i Köpenhamn


Det är morgon i Köpenhamn, fredagen den 20 september 2019

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Tidszon och tidsskillnad i Köpenhamn

Den tidszon som Köpenhamn ligger i är CET (UTC+1), och mellan den plats du befinner dig på just nu och Köpenhamn i Danmark är tidsskillnaden timmar.

Aktuell tid och datum i Köpenhamn

Här kan du se vad klockan är i Köpenhamn i Danmark just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är. All information om tidpunkt, tidsskillnad och tidszon uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är i just detta ögonblick i Köpenhamn.

Allmän fakta om Köpenhamn

Köpenhamn ligger i landet Danmark, och är faktiskt även huvudstad i Danmark. Det bor ungefär 600 000 invånare i Köpenhamn, och till ytan är Köpenhamn ca. 86 km2 (kvadratkilometer) stort. Köpenhamn grundades någon gång mellan 1000-1200. I Danmark är det officiella språket danska, och den officiella valutan i Danmark är dansk krona (DKK). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Danmark är .dk. Den 5 juni firar Danmark sin årliga nationaldag.

Ringa till någon i Köpenhamn

För att ringa till Köpenhamn från ett annat land slår du först landskoden för Danmark som är +45, följt av riktnumret till Köpenhamn som är 3, sedan slår du det nummer som du vill ringa till i Köpenhamn.

Flaggan i Danmark och Köpenhamn

Här intill kan ni se vilken flagga landet Danmark har, och därmed även Köpenhamn. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇩🇰

Inför resan till Köpenhamn

Om det är så att ni har en stundande resa inplanerad till Köpenhamn finns det många saker som vara bra att hålla koll på, en av de viktigaste är nog vad valutan dansk krona (DKK) som används i Köpenhamn står i just nu, i förhållande till den svenska kronan. På webbsajten Hurmycket.se finns dansk krona valutakurs, där kan ni alltid hitta aktuell valutakursinfo samt en smidig omvandlare mellan svenska kronor (SEK) och dansk krona (DKK).

Länkar för att läsa mer om Köpenhamn

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i København?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i København?

Köpenhamn på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Köpenhamn kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Köpenhamn. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Köpenhamn. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Köpenhamn.
   ››  Svensk Wikipediasida om Köpenhamn
   ››  Engelsk Wikipediasida om Köpenhamn

Karta över Köpenhamn i Danmark

Här nedan kan hittar du en karta som visar var i Danmark som Köpenhamn ligger.