Vad är klockan?/Köpenhamn

Vad är klockan i Köpenhamn (Danmark) just nu?


Det är förmiddag i Köpenhamn, fredagen den 18 januari 2019

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Här hittar du aktuell tid i Köpenhamn

Här ovanför kan du se vad klockan är i Köpenhamn i Danmark just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är! All information i rutan uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är just i detta ögonblick i Köpenhamn.

Allmän fakta om Köpenhamn

Köpenhamn ligger i landet Danmark, och är faktiskt även huvudstad i Danmark. Det bor ungefär 600 000 invånare i Köpenhamn, och till ytan är Köpenhamn ca. 86 km2 (kvadratkilometer) stort. Köpenhamn grundades någon gång mellan 1000-1200. I Danmark är det officiella språket danska, och den officiella valutan i Danmark är krone (DKK). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Danmark är .dk. Den 5 juni firar Danmark sin årliga nationaldag.

Ringa till någon i Köpenhamn

För att ringa till Köpenhamn från ett annat land slår du först landskoden för Danmark som är +45, följt av riktnumret till Köpenhamn som är 3, sedan slår du det nummer som du vill ringa till i Köpenhamn.

Flaggan i Danmark och Köpenhamn

Här intill kan ni se vilken flagga landet Danmark har, och därmed även Köpenhamn. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇩🇰

Länkar för att läsa mer om Köpenhamn

Reseguide till Köpenhamn

Just nu har vi tyvärr ingen bra reseguide att länka för Köpenhamn. Har du en sajt om Köpenhamn och vill att den skall synas här? Kila då in på Om oss-sidan som du kan hitta i sidfoten och skicka ett meddelande till oss.

Köpenhamn på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Köpenhamn kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Köpenhamn. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Köpenhamn. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Köpenhamn.
   ››  Svensk Wikipediasida om Köpenhamn
   ››  Engelsk Wikipediasida om Köpenhamn

Karta över Köpenhamn i Danmark

Här nedan kan hittar du en karta över Köpenhamn i Danmark som är väldigt enkel att skrolla runt i eller zooma in och ut, använd bara musen (eller fingrarna om du använder en mobil) för att navigera dig runt på kartan över Köpenhamn.