Vad är klockan? logotype

Vad är klockan i Kinshasa


Det är lunchtid i Kinshasa, söndagen den 25 juli 2021

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Tidsskillnad och tidszon i Kinshasa

Den tidszon som Kinshasa ligger i är UTC+1, och mellan den plats du befinner dig på just nu och Kinshasa i Kongo-Kinshasa är tidsskillnaden timmar.

Aktuell tid och datum i Kinshasa

Här kan du se vad klockan är i Kinshasa i Kongo-Kinshasa just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är. All information om tidpunkt, tidsskillnad och tidszon uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är i just detta ögonblick i Kinshasa.

Allmän fakta om Kinshasa

Kinshasa ligger i landet Kongo-Kinshasa. Det bor ungefär 8 750 000 invånare i Kinshasa, och till ytan är Kinshasa ca. 9 965 km2 (kvadratkilometer) stort. Kinshasa grundades 1881. I Kongo-Kinshasa är det officiella språket franska, och den officiella valutan i Kongo-Kinshasa är kongolesisk franc (CDF). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Kongo-Kinshasa är .cd. Den 30 juni firar Kongo-Kinshasa sin årliga nationaldag.

Ringa till någon i Kinshasa

För att ringa till Kinshasa från ett annat land slår du först landskoden för Kongo-Kinshasa som är +243, följt av riktnumret till Kinshasa som är 9, sedan slår du det nummer som du vill ringa till i Kinshasa.

Soluppgång och solnedgång i Kinshasa

Här nedan hittar du information kring när solen går upp och när solen går ned i Kinshasa både idag och imorgon. Vi inkluderar även information kring när solen står i zenit, dvs när solen når sin högsta punkt under dagen i just Kinshasa.

Soluppgång idag
söndagen den 25 juli 2021
kl. 06:08:12
Zenit idag
söndagen den 25 juli 2021
kl. 12:05:29
Solnedgång idag
söndagen den 25 juli 2021
kl. 18:02:46
Soluppgång imorgon
måndagen den 26 juli 2021
kl. 06:08:08
Zenit imorgon
måndagen den 26 juli 2021
kl. 12:05:29
Solnedgång imorgon
måndagen den 26 juli 2021
kl. 18:02:50

Flaggan i Kongo-Kinshasa och Kinshasa

Här intill kan ni se vilken flagga landet Kongo-Kinshasa har, och därmed även Kinshasa. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇨🇩

Länkar för att läsa mer om Kinshasa

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i Kinshasa?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Kinshasa?

Kinshasa på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Kinshasa kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Kinshasa. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Kinshasa. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Kinshasa.
   ››  Svensk Wikipediasida om Kinshasa
   ››  Engelsk Wikipediasida om Kinshasa

Kinshasa i Kongo-Kinshasa på kartan

Här nedan kan hittar du en karta som visar var i Kongo-Kinshasa som Kinshasa ligger. Du kan enkelt bläddra dig runt på kartan med hjälp av musen om du sitter vid en vanlig dator eller med hjälp av fingrarna om du använder en mobil. Det går även att zooma in och ut på kartan, antingen genom att använda knapparna i övre vänstra hörnet, rullningsfunktionen på din mus eller genom att använda två fingrar om du använder en mobil.