Vad är klockan? logotype

Vad är klockan i Kongo-Kinshasa


Det är morgon i Kongo-Kinshasa, måndagen den 20 september 2021

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Tidszon och tidsskillnad i Kongo-Kinshasa

Den tidszon som Kongo-Kinshasa ligger i är UTC+1, och mellan den plats du befinner dig på just nu och Kongo-Kinshasa är tidsskillnaden timmar.

Aktuell tid och datum i Kongo-Kinshasa

Här kan du se vad klockan är i Kongo-Kinshasa just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är. All information om tidpunkt, tidsskillnad och tidszon uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är i just detta ögonblick i Kongo-Kinshasa.

Allmän fakta om Kongo-Kinshasa

I landet Kongo-Kinshasa bor det ungefär 92 000 000 invånare på en yta av ca. 2 345 409 km2. Landskoden för att ringa till någon i Kongo-Kinshasa från ett annat land är +243. I Kongo-Kinshasa är det officiella språket franska, och den officiella valutan i Kongo-Kinshasa är kongolesisk franc (CDF). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Kongo-Kinshasa är .cd. Den 30 juni firar Kongo-Kinshasa sin årliga nationaldag.

Klocka, tidsskillnad och datum i Kongo-Kinshasas städer

Här kan du se vad klockan är just nu och vilken tidsskillnad det är i olika städer runt omkring i Kongo-Kinshasa.

Flaggan i Kongo-Kinshasa

Här intill kan ni se vilken flagga landet Kongo-Kinshasa har. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇨🇩

Länkar för att läsa mer om Kongo-Kinshasa

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i Kongo?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Demokratiske Republik Congo?

Kongo-Kinshasa på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Kongo-Kinshasa kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Kongo-Kinshasa. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Kongo-Kinshasa. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Kongo-Kinshasa.
   ››  Svensk Wikipediasida om Kongo-Kinshasa
   ››  Engelsk Wikipediasida om Kongo-Kinshasa

Kongo-Kinshasa på kartan

Här nedan kan hittar du en karta som visar var Kongo-Kinshasa ligger. Du kan enkelt bläddra dig runt på kartan med hjälp av musen om du sitter vid en vanlig dator eller med hjälp av fingrarna om du använder en mobil. Det går även att zooma in och ut på kartan, antingen genom att använda knapparna i övre vänstra hörnet, rullningsfunktionen på din mus eller genom att använda två fingrar om du använder en mobil.