Vad är klockan i Kinshasa (Demokratiska republiken Kongo) just nu?


Det är förmiddag i Kinshasa, fredagen den 18 januari 2019

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Här hittar du aktuell tid i Kinshasa

Här ovanför kan du se vad klockan är i Kinshasa i Demokratiska republiken Kongo just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är! All information i rutan uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är just i detta ögonblick i Kinshasa.

Allmän fakta om Kinshasa

Kinshasa ligger i landet Demokratiska republiken Kongo. Det bor ungefär 8 750 000 invånare i Kinshasa, och till ytan är Kinshasa ca. 9 965 km2 (kvadratkilometer) stort. Kinshasa grundades 1881. I Demokratiska republiken Kongo är det officiella språket Franska, och den officiella valutan i Demokratiska republiken Kongo är Kongolesisk franc (CDF). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Demokratiska republiken Kongo är .cd. Den 30 juni firar Demokratiska republiken Kongo sin årliga nationaldag.

Ringa till någon i Kinshasa

För att ringa till Kinshasa från ett annat land slår du först landskoden för Demokratiska republiken Kongo som är 243, följt av riktnumret till Kinshasa som är 9, sedan slår du det nummer som du vill ringa till i Kinshasa.

Flaggan i Demokratiska republiken Kongo och Kinshasa

Här intill kan ni se vilken flagga landet Demokratiska republiken Kongo har, och därmed även Kinshasa. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇨🇩

Länkar för att läsa mer om Kinshasa

Reseguide till Kinshasa

Just nu har vi tyvärr ingen bra reseguide att länka för Kinshasa. Har du en sajt om Kinshasa och vill att den skall synas här? Kila då in på Om oss-sidan som du kan hitta i sidfoten och skicka ett meddelande till oss.

Kinshasa på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Kinshasa kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Kinshasa. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Kinshasa. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Kinshasa.
   ››  Svensk Wikipediasida om Kinshasa
   ››  Engelsk Wikipediasida om Kinshasa

Karta över Kinshasa i Demokratiska republiken Kongo

Här nedan kan hittar du en karta över Kinshasa i Demokratiska republiken Kongo som är väldigt enkel att skrolla runt i eller zooma in och ut, använd bara musen (eller fingrarna om du använder en mobil) för att navigera dig runt på kartan över Kinshasa.