Vad är klockan i Kinshasa (Kongo-Kinshasa) just nu?


Det är mitt i natten i Kinshasa, lördagen den 23 mars 2019

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Aktuell tid och datum i Kinshasa

Här ovanför kan du se vad klockan är i Kinshasa i Kongo-Kinshasa just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är! All information i rutan uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är just i detta ögonblick i Kinshasa.

Allmän fakta om Kinshasa

Kinshasa ligger i landet Kongo-Kinshasa. Det bor ungefär 8 750 000 invånare i Kinshasa, och till ytan är Kinshasa ca. 9 965 km2 (kvadratkilometer) stort. Kinshasa grundades 1881. I Kongo-Kinshasa är det officiella språket franska, och den officiella valutan i Kongo-Kinshasa är kongolesisk franc (CDF). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Kongo-Kinshasa är .cd. Den 30 juni firar Kongo-Kinshasa sin årliga nationaldag.

Tidszon och tidsskillnad i Kinshasa

Den tidszon som Kinshasa ligger i är GMT+1, och tidsskillnaden mellan den plats du befinner dig på just nu och Kinshasa är timmar.

Ringa till någon i Kinshasa

För att ringa till Kinshasa från ett annat land slår du först landskoden för Kongo-Kinshasa som är 243, följt av riktnumret till Kinshasa som är 9, sedan slår du det nummer som du vill ringa till i Kinshasa.

Flaggan i Kongo-Kinshasa och Kinshasa

Här intill kan ni se vilken flagga landet Kongo-Kinshasa har, och därmed även Kinshasa. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇨🇩

Kinshasa på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Kinshasa kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Kinshasa. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Kinshasa. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Kinshasa.
   ››  Svensk Wikipediasida om Kinshasa
   ››  Engelsk Wikipediasida om Kinshasa

Karta över Kinshasa i Kongo-Kinshasa

Här nedan kan hittar du en karta över Kinshasa i Kongo-Kinshasa som är väldigt enkel att skrolla runt i eller zooma in och ut, använd bara musen (eller fingrarna om du använder en mobil) för att navigera dig runt på kartan över Kinshasa.