Vad är klockan i Shanghai


Det är kväll i Shanghai, lördagen den 25 januari 2020

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Tidszon och tidsskillnad i Shanghai

Den tidszon som Shanghai ligger i är CST (UTC+8), och mellan den plats du befinner dig på just nu och Shanghai i Kina är tidsskillnaden timmar.

Aktuell tid och datum i Shanghai

Här kan du se vad klockan är i Shanghai i Kina just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är. All information om tidpunkt, tidsskillnad och tidszon uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är i just detta ögonblick i Shanghai.

Allmän fakta om Shanghai

Shanghai ligger i landet Kina. Det bor ungefär 34 000 000 invånare i Shanghai, och till ytan är Shanghai ca. 6 300 km2 (kvadratkilometer) stort. Shanghai grundades runt 4000 f.Kr.. I Kina är det officiella språket kinesiska (mandarin), och den officiella valutan i Kina är renminbi (CNY). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Kina är .cn. Den 1 oktober firar Kina sin årliga nationaldag.

Ringa till någon i Shanghai

För att ringa till Shanghai från ett annat land slår du först landskoden för Kina som är +86, följt av riktnumret till Shanghai som är 21, sedan slår du det nummer som du vill ringa till i Shanghai.

Flaggan i Kina och Shanghai

Här intill kan ni se vilken flagga landet Kina har, och därmed även Shanghai. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇨🇳

Inför resan till Shanghai

Om det är så att ni har en stundande resa inplanerad till Shanghai finns det många saker som vara bra att hålla koll på, en av de viktigaste är nog vad valutan kinesisk yuan (CNY) som används i Shanghai står i just nu, i förhållande till den svenska kronan. På webbsajten Hurmycket.se finns kinesisk yuan valutakurs, där kan ni alltid hitta aktuell valutakursinfo samt en smidig omvandlare mellan svenska kronor (SEK) och kinesisk yuan (CNY).

Länkar för att läsa mer om Shanghai

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i Shanghai?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Shanghai?

Shanghai på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Shanghai kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Shanghai. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Shanghai. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Shanghai.
   ››  Svensk Wikipediasida om Shanghai
   ››  Engelsk Wikipediasida om Shanghai

Karta över Shanghai i Kina

Här nedan kan hittar du en karta som visar var i Kina som Shanghai ligger.