Vad är klockan? logotype
Vad är klockan?/Kina/Peking (Beijing)

Vad är klockan i Peking (Beijing)


Det är mitt i natten i Peking (Beijing), söndagen den 18 april 2021

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Tidsskillnad och tidszon i Peking (Beijing)

Den tidszon som Peking (Beijing) ligger i är China Standard Time (UTC+8), och mellan den plats du befinner dig på just nu och Peking (Beijing) i Kina är tidsskillnaden timmar.

Aktuell tid och datum i Peking (Beijing)

Här kan du se vad klockan är i Peking (Beijing) i Kina just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är. All information om tidpunkt, tidsskillnad och tidszon uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är i just detta ögonblick i Peking (Beijing).

Allmän fakta om Peking (Beijing)

Peking (Beijing) ligger i landet Kina, och är faktiskt även huvudstad i Kina. Det bor ungefär 22 000 000 invånare i Peking (Beijing), och till ytan är Peking (Beijing) ca. 16 410,5 km2 (kvadratkilometer) stort. Peking (Beijing) grundades ca 1045 fvt.. I Kina är det officiella språket kinesiska (mandarin), och den officiella valutan i Kina är renminbi (CNY). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Kina är .cn. Den 1 oktober firar Kina sin årliga nationaldag.

Ringa till någon i Peking (Beijing)

För att ringa till Peking (Beijing) från ett annat land slår du först landskoden för Kina som är +86, följt av riktnumret till Peking (Beijing) som är 10, sedan slår du det nummer som du vill ringa till i Peking (Beijing).

Soluppgång och solnedgång i Peking (Beijing)

Här nedan hittar du information kring när solen går upp och när solen går ned i Peking (Beijing) både idag och imorgon. Vi inkluderar även information kring när solen står i zenit, dvs när solen når sin högsta punkt under dagen i just Peking (Beijing).

Soluppgång idag
lördagen den 17 april 2021
kl. 05:33:41
Zenit idag
lördagen den 17 april 2021
kl. 12:14:05
Solnedgång idag
lördagen den 17 april 2021
kl. 18:54:28
Soluppgång imorgon
söndagen den 18 april 2021
kl. 05:32:13
Zenit imorgon
söndagen den 18 april 2021
kl. 12:13:51
Solnedgång imorgon
söndagen den 18 april 2021
kl. 18:55:29

Flaggan i Kina och Peking (Beijing)

Här intill kan ni se vilken flagga landet Kina har, och därmed även Peking (Beijing). Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇨🇳

Inför resan till Peking (Beijing)

Om det är så att ni har en stundande resa inplanerad till Peking (Beijing) finns det många saker som vara bra att hålla koll på, en av de viktigaste är nog vad valutan kinesisk yuan (CNY) som används i Peking (Beijing) står i just nu, i förhållande till den svenska kronan. Här kan ni hitta kinesisk yuan valutakurs, med dagsaktuell valuta kurs och en smidig omvandlare mellan svenska kronor och kinesisk yuan.

Eluttag och reseadapter i Peking (Beijing) i Kina

Innan man ger sig ut på en resa till Peking (Beijing) i Kina kan det vara bra att ta reda på vilken typ av eluttag som används i Kina, samt vilken spänning och frekvens elnätet använder. Man behöver göra detta för att avgöra om ens elektriska utrustning går att använda i Peking (Beijing). Eller faktiskt hela Kina för den delen. Om den inte går att använda måste man skaffa någon typ av reseadapter. De typer av eluttag som används i Kina är Typ A, Typ I, Typ C, och elnätet har spänningen 100-125 V och frekvensen 50/60 Hz. Detta innebär att du kanske behöver en reseadapter för att kunna använda dina svenska elektriska apparater i Kina. Läs mer här om reseadapter Kina.

Länkar för att läsa mer om Peking (Beijing)

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i Beijing?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Beijing?

Peking (Beijing) på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Peking (Beijing) kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Peking (Beijing). Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Peking (Beijing). Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Peking (Beijing).
   ››  Svensk Wikipediasida om Peking (Beijing)
   ››  Engelsk Wikipediasida om Peking (Beijing)

Peking (Beijing) i Kina på kartan

Här nedan kan hittar du en karta som visar var i Kina som Peking (Beijing) ligger. Du kan enkelt bläddra dig runt på kartan med hjälp av musen om du sitter vid en vanlig dator eller med hjälp av fingrarna om du använder en mobil. Det går även att zooma in och ut på kartan, antingen genom att använda knapparna i övre vänstra hörnet, rullningsfunktionen på din mus eller genom att använda två fingrar om du använder en mobil.