Vad är klockan i Hongkong


Det är kväll i Hongkong, lördagen den 25 januari 2020

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Tidszon och tidsskillnad i Hongkong

Den tidszon som Hongkong ligger i är HKT (UTC+8), och mellan den plats du befinner dig på just nu och Hongkong i Kina är tidsskillnaden timmar.

Aktuell tid och datum i Hongkong

Här kan du se vad klockan är i Hongkong i Kina just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är. All information om tidpunkt, tidsskillnad och tidszon uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är i just detta ögonblick i Hongkong.

Allmän fakta om Hongkong

Hongkong ligger i i en särskild administrativ region (tom. med egen flagga: 🇭🇰) i landet Kina. Det bor ungefär 7 500 000 invånare i Hongkong, och till ytan är Hongkong ca. 2 755 km2 (kvadratkilometer) stort. I Kina är det officiella språket kinesiska (mandarin), och den officiella valutan i Kina är renminbi (CNY). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Kina är .cn. Den 1 oktober firar Kina sin årliga nationaldag.

Flaggan i Kina och Hongkong

Här intill kan ni se vilken flagga landet Kina har, och därmed även Hongkong. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇨🇳

Inför resan till Hongkong

Om det är så att ni har en stundande resa inplanerad till Hongkong finns det många saker som vara bra att hålla koll på, en av de viktigaste är nog vad valutan kinesisk yuan (CNY) som används i Hongkong står i just nu, i förhållande till den svenska kronan. På webbsajten Hurmycket.se finns kinesisk yuan valutakurs, där kan ni alltid hitta aktuell valutakursinfo samt en smidig omvandlare mellan svenska kronor (SEK) och kinesisk yuan (CNY).

Länkar för att läsa mer om Hongkong

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i Hongkong?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Hongkong?

Hongkong på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Hongkong kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Hongkong. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Hongkong. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Hongkong.
   ››  Svensk Wikipediasida om Hongkong
   ››  Engelsk Wikipediasida om Hongkong

Karta över Hongkong i Kina

Här nedan kan hittar du en karta som visar var i Kina som Hongkong ligger.