Vad är klockan? logotype

Vad är klockan i Nairobi


Det är eftermiddag i Nairobi, lördagen den 8 maj 2021

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Tidsskillnad och tidszon i Nairobi

Den tidszon som Nairobi ligger i är East Africa Time (UTC+3), och mellan den plats du befinner dig på just nu och Nairobi i Kenya är tidsskillnaden timmar.

Aktuell tid och datum i Nairobi

Här kan du se vad klockan är i Nairobi i Kenya just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är. All information om tidpunkt, tidsskillnad och tidszon uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är i just detta ögonblick i Nairobi.

Allmän fakta om Nairobi

Nairobi ligger i provinsen Nairobi i landet Kenya, och är faktiskt även huvudstad i Kenya. Det bor ungefär 3 150 000 invånare i Nairobi, och till ytan är Nairobi ca. 684 km2 (kvadratkilometer) stort. Nairobi grundades år 1899. I Kenya är det officiella språket engelska och swahili, och den officiella valutan i Kenya är kenyansk shilling (KES). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Kenya är .ke. Den 12 december firar Kenya sin årliga nationaldag.

Ringa till någon i Nairobi

För att ringa till Nairobi från ett annat land slår du först landskoden för Kenya som är +254, följt av riktnumret till Nairobi som är 020, sedan slår du det nummer som du vill ringa till i Nairobi.

Soluppgång och solnedgång i Nairobi

Här nedan hittar du information kring när solen går upp och när solen går ned i Nairobi både idag och imorgon. Vi inkluderar även information kring när solen står i zenit, dvs när solen når sin högsta punkt under dagen i just Nairobi.

Soluppgång idag
lördagen den 08 maj 2021
kl. 06:27:15
Zenit idag
lördagen den 08 maj 2021
kl. 12:29:12
Solnedgång idag
lördagen den 08 maj 2021
kl. 18:31:09
Soluppgång imorgon
söndagen den 09 maj 2021
kl. 06:27:13
Zenit imorgon
söndagen den 09 maj 2021
kl. 12:29:09
Solnedgång imorgon
söndagen den 09 maj 2021
kl. 18:31:05

Flaggan i Kenya och Nairobi

Här intill kan ni se vilken flagga landet Kenya har, och därmed även Nairobi. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇰🇪

Eluttag och reseadapter i Nairobi i Kenya

Innan man ger sig ut på en resa till Nairobi i Kenya kan det vara bra att ta reda på vilken typ av eluttag som används i Kenya, samt vilken spänning och frekvens elnätet använder. Man behöver göra detta för att avgöra om ens elektriska utrustning går att använda i Nairobi. Eller faktiskt hela Kenya för den delen. Om den inte går att använda måste man skaffa någon typ av reseadapter. De typer av eluttag som används i Kenya är Typ G, och elnätet har spänningen 240 V och frekvensen 50 Hz. Detta innebär att du kommer att behöva en reseadapter för att kunna använda dina svenska elektriska apparater i Kenya. Läs mer här om reseadapter Kenya.

Länkar för att läsa mer om Nairobi

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i Nairobi?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Nairobi?

Nairobi på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Nairobi kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Nairobi. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Nairobi. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Nairobi.
   ››  Svensk Wikipediasida om Nairobi
   ››  Engelsk Wikipediasida om Nairobi

Nairobi i Kenya på kartan

Här nedan kan hittar du en karta som visar var i Kenya som Nairobi ligger. Du kan enkelt bläddra dig runt på kartan med hjälp av musen om du sitter vid en vanlig dator eller med hjälp av fingrarna om du använder en mobil. Det går även att zooma in och ut på kartan, antingen genom att använda knapparna i övre vänstra hörnet, rullningsfunktionen på din mus eller genom att använda två fingrar om du använder en mobil.