Vad är klockan på Karpathos


Det är kväll på Karpathos, måndagen den 21 oktober 2019

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Tidszon och tidsskillnad på Karpathos

Den tidszon som Karpathos ligger i är EET (UTC+2), och mellan den plats du befinner dig på just nu och Karpathos i Grekland är tidsskillnaden timmar.

Aktuell tid och datum på Karpathos

Här kan du se vad klockan är på Karpathos i Grekland just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är. All information om tidpunkt, tidsskillnad och tidszon uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är i just detta ögonblick på Karpathos.

Allmän fakta om Karpathos

Karpathos ligger i landet Grekland. Det bor ungefär 7 000 invånare på Karpathos, och till ytan är Karpathos ca. 325 km2 (kvadratkilometer) stort. I Grekland är det officiella språket grekiska, och den officiella valutan i Grekland är euro (EUR). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Grekland är .gr. Den 25 mars firar Grekland sin årliga nationaldag.

Ringa till någon på Karpathos

För att ringa till Karpathos från ett annat land slår du först landskoden för Grekland som är +30, följt av riktnumret till Karpathos som är 22450, sedan slår du det nummer som du vill ringa till på Karpathos.

Flaggan i Grekland och Karpathos

Här intill kan ni se vilken flagga landet Grekland har, och därmed även Karpathos. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇬🇷

Inför resan till Karpathos

Om det är så att ni har en stundande resa inplanerad till Karpathos finns det många saker som vara bra att hålla koll på, en av de viktigaste är nog vad valutan euro (EUR) som används på Karpathos står i just nu, i förhållande till den svenska kronan. På webbsajten Eurokurs.nu finns euro valutakurs, där kan ni alltid hitta aktuell valutakursinfo samt en smidig omvandlare mellan svenska kronor (SEK) och euro (EUR).

Länkar för att läsa mer om Karpathos

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka på Kárpathos?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken på Kárpathos?

Karpathos på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Karpathos kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Karpathos. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Karpathos. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Karpathos.
   ››  Svensk Wikipediasida om Karpathos
   ››  Engelsk Wikipediasida om Karpathos

Karta över Karpathos i Grekland

Här nedan kan hittar du en karta som visar var i Grekland som Karpathos ligger.