Vad är klockan i Kap Verde


Det är eftermiddag i Kap Verde, måndagen den 21 oktober 2019

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Tidszon och tidsskillnad i Kap Verde

Den tidszon som Kap Verde ligger i är CVT UTC-1, och mellan den plats du befinner dig på just nu och Kap Verde är tidsskillnaden timmar.

Aktuell tid och datum i Kap Verde

Här kan du se vad klockan är i Kap Verde just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är. All information om tidpunkt, tidsskillnad och tidszon uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är i just detta ögonblick i Kap Verde.

Allmän fakta om Kap Verde

I landet Kap Verde bor det ungefär 540 000 invånare på en yta av ca. 4 033 km2, huvudstaden i Kap Verde heter Praia. Landskoden för att ringa till någon i Kap Verde från ett annat land är +238. I Kap Verde är det officiella språket portugisiska, och den officiella valutan i Kap Verde är kapverdisk escudo (CVE). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Kap Verde är .cv. Den 12 september firar Kap Verde sin årliga nationaldag.

Flaggan i Kap Verde

Här intill kan ni se vilken flagga landet Kap Verde har. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇨🇻

Länkar för att läsa mer om Kap Verde

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i Kapp Verde?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Kap Verde?

Kap Verde på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Kap Verde kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Kap Verde. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Kap Verde. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Kap Verde.
   ››  Svensk Wikipediasida om Kap Verde
   ››  Engelsk Wikipediasida om Kap Verde

Karta över Kap Verde

Här nedan kan hittar du en karta som visar var Kap Verde ligger.