Vad är klockan? logotype

Vad är klockan i Kap Verde


Det är lunchtid i Kap Verde, söndagen den 25 juli 2021

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Tidszon och tidsskillnad i Kap Verde

Den tidszon som Kap Verde ligger i är Cape Verde Time (UTC-1), och mellan den plats du befinner dig på just nu och Kap Verde är tidsskillnaden timmar.

Aktuell tid och datum i Kap Verde

Här kan du se vad klockan är i Kap Verde just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är. All information om tidpunkt, tidsskillnad och tidszon uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är i just detta ögonblick i Kap Verde.

Allmän fakta om Kap Verde

I landet Kap Verde bor det ungefär 540 000 invånare på en yta av ca. 4 033 km2, huvudstaden i Kap Verde heter Praia. Landskoden för att ringa till någon i Kap Verde från ett annat land är +238. I Kap Verde är det officiella språket portugisiska, och den officiella valutan i Kap Verde är kapverdisk escudo (CVE). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Kap Verde är .cv. Den 12 september firar Kap Verde sin årliga nationaldag.

Klocka, tidsskillnad och datum i Kap Verdes städer

Här kan du se vad klockan är just nu och vilken tidsskillnad det är i olika städer runt omkring i Kap Verde.

Flaggan i Kap Verde

Här intill kan ni se vilken flagga landet Kap Verde har. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇨🇻

Eluttag och reseadapter i Kap Verde

Innan man ger sig ut på en resa till Kap Verde kan det vara bra att ta reda på vilken typ av eluttag som används i landet, samt vilken spänning och frekvens elnätet använder. Man behöver göra detta för att avgöra om ens elektriska utrustning går att använda i landet. Om den inte går att använda måste man skaffa någon typ av reseadapter. De typer av eluttag som används i Kap Verde är Typ C, och elnätet har spänningen 230 V och frekvensen 50 Hz. Detta innebär att du troligtvis inte behöver någon reseadapter för att kunna använda dina svenska elektriska apparater i Kap Verde.

Länkar för att läsa mer om Kap Verde

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i Kapp Verde?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Kap Verde?

Kap Verde på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Kap Verde kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Kap Verde. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Kap Verde. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Kap Verde.
   ››  Svensk Wikipediasida om Kap Verde
   ››  Engelsk Wikipediasida om Kap Verde

Kap Verde på kartan

Här nedan kan hittar du en karta som visar var Kap Verde ligger. Du kan enkelt bläddra dig runt på kartan med hjälp av musen om du sitter vid en vanlig dator eller med hjälp av fingrarna om du använder en mobil. Det går även att zooma in och ut på kartan, antingen genom att använda knapparna i övre vänstra hörnet, rullningsfunktionen på din mus eller genom att använda två fingrar om du använder en mobil.