Vad är klockan? logotype

Vad är klockan i Winnipeg


Det är lunchtid i Winnipeg, fredagen den 7 augusti 2020

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Tidsskillnad och tidszon i Winnipeg

Den tidszon som Winnipeg ligger i är Central Standard Time (UTC-6), och mellan den plats du befinner dig på just nu och Winnipeg i Kanada är tidsskillnaden timmar.

Aktuell tid och datum i Winnipeg

Här kan du se vad klockan är i Winnipeg i Kanada just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är. All information om tidpunkt, tidsskillnad och tidszon uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är i just detta ögonblick i Winnipeg.

Allmän fakta om Winnipeg

Winnipeg ligger i provinsen Manitoba i landet Kanada. Det bor ungefär 700 000 invånare i Winnipeg, och till ytan är Winnipeg ca. 464 km2 (kvadratkilometer) stort. Winnipeg grundades 1738. I Kanada är det officiella språket engelska och franska, och den officiella valutan i Kanada är kanadensisk dollar (CAD). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Kanada är .ca. Den 1 juli firar Kanada sin årliga nationaldag.

Ringa till någon i Winnipeg

För att ringa till Winnipeg från ett annat land slår du först landskoden för Kanada som är +1, följt av riktnumret till Winnipeg som är 204 och 431, sedan slår du det nummer som du vill ringa till i Winnipeg.

Soluppgång och solnedgång i Winnipeg

Här nedan hittar du information kring när solen går upp och när solen går ned i Winnipeg både idag och imorgon. Vi inkluderar även information kring när solen står i zenit, dvs när solen når sin högsta punkt under dagen i just Winnipeg.

Soluppgång idag
fredagen den 07 augusti 2020
kl. 06:08:41
Zenit idag
fredagen den 07 augusti 2020
kl. 13:34:11
Solnedgång idag
fredagen den 07 augusti 2020
kl. 20:59:41
Soluppgång imorgon
lördagen den 08 augusti 2020
kl. 06:10:08
Zenit imorgon
lördagen den 08 augusti 2020
kl. 13:34:03
Solnedgång imorgon
lördagen den 08 augusti 2020
kl. 20:57:57

Flaggan i Kanada och Winnipeg

Här intill kan ni se vilken flagga landet Kanada har, och därmed även Winnipeg. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇨🇦

Inför resan till Winnipeg

Om det är så att ni har en stundande resa inplanerad till Winnipeg finns det många saker som vara bra att hålla koll på, en av de viktigaste är nog vad valutan kanadensisk dollar (CAD) som används i Winnipeg står i just nu, i förhållande till den svenska kronan. På webbsajten Hurmycket.se finns kanadensisk dollar valutakurs, där kan ni alltid hitta aktuell valutakursinfo samt en smidig omvandlare mellan svenska kronor (SEK) och kanadensisk dollar (CAD).

Eluttag och reseadapter i Kanada

Innan man ger sig ut på en resa till Kanada kan det vara bra att ta reda på vilken typ av eluttag som används i landet, samt vilken spänning och frekvens elnätet använder. Man behöver göra detta för att avgöra om ens elektriska utrustning går att använda i landet. Om den inte går att använda måste man skaffa någon typ av reseadapter. De typer av eluttag som används i Kanada är Typ A, och elnätet har spänningen 100-125 V och frekvensen 50/60 Hz. Detta innebär att du kommer att behöva en reseadapter för att kunna använda dina svenska elektriska apparater i Kanada.

Länkar för att läsa mer om Winnipeg

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i Winnipeg?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Winnipeg?

Winnipeg på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Winnipeg kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Winnipeg. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Winnipeg. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Winnipeg.
   ››  Svensk Wikipediasida om Winnipeg
   ››  Engelsk Wikipediasida om Winnipeg

Winnipeg i Kanada på kartan

Här nedan kan hittar du en karta som visar var i Kanada som Winnipeg ligger.