Vad är klockan? logotype

Vad är klockan i Montréal


Det är förmiddag i Montréal, måndagen den 18 januari 2021

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Tidsskillnad och tidszon i Montréal

Den tidszon som Montréal ligger i är Eastern Standard Time (UTC-5), och mellan den plats du befinner dig på just nu och Montréal i Kanada är tidsskillnaden timmar.

Aktuell tid och datum i Montréal

Här kan du se vad klockan är i Montréal i Kanada just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är. All information om tidpunkt, tidsskillnad och tidszon uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är i just detta ögonblick i Montréal.

Allmän fakta om Montréal

Montréal ligger i provinsen Québec i landet Kanada. Det bor ungefär 1 700 000 invånare i Montréal, och till ytan är Montréal ca. 432 km2 (kvadratkilometer) stort. Montréal grundades den 17 maj år 1642. I Kanada är det officiella språket engelska och franska, och den officiella valutan i Kanada är kanadensisk dollar (CAD). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Kanada är .ca. Den 1 juli firar Kanada sin årliga nationaldag.

Ringa till någon i Montréal

För att ringa till Montréal från ett annat land slår du först landskoden för Kanada som är +1, följt av riktnumret till Montréal som är 514 eller 438, sedan slår du det nummer som du vill ringa till i Montréal.

Soluppgång och solnedgång i Montréal

Här nedan hittar du information kring när solen går upp och när solen går ned i Montréal både idag och imorgon. Vi inkluderar även information kring när solen står i zenit, dvs när solen når sin högsta punkt under dagen i just Montréal.

Soluppgång idag
måndagen den 18 januari 2021
kl. 07:27:48
Zenit idag
måndagen den 18 januari 2021
kl. 12:04:57
Solnedgång idag
måndagen den 18 januari 2021
kl. 16:42:06
Soluppgång imorgon
tisdagen den 19 januari 2021
kl. 07:27:03
Zenit imorgon
tisdagen den 19 januari 2021
kl. 12:05:15
Solnedgång imorgon
tisdagen den 19 januari 2021
kl. 16:43:27

Flaggan i Kanada och Montréal

Här intill kan ni se vilken flagga landet Kanada har, och därmed även Montréal. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇨🇦

Inför resan till Montréal

Om det är så att ni har en stundande resa inplanerad till Montréal finns det många saker som vara bra att hålla koll på, en av de viktigaste är nog vad valutan kanadensisk dollar (CAD) som används i Montréal står i just nu, i förhållande till den svenska kronan. På webbsajten Hurmycket.se finns kanadensisk dollar valutakurs, där kan ni alltid hitta aktuell valutakursinfo samt en smidig omvandlare mellan svenska kronor (SEK) och kanadensisk dollar (CAD).

Eluttag och reseadapter i Montréal i Kanada

Innan man ger sig ut på en resa till Montréal i Kanada kan det vara bra att ta reda på vilken typ av eluttag som används i Kanada, samt vilken spänning och frekvens elnätet använder. Man behöver göra detta för att avgöra om ens elektriska utrustning går att använda i Montréal. Eller faktiskt hela Kanada för den delen. Om den inte går att använda måste man skaffa någon typ av reseadapter. De typer av eluttag som används i Kanada är Typ A, och elnätet har spänningen 100-125 V och frekvensen 50/60 Hz. Detta innebär att du kommer att behöva en reseadapter för att kunna använda dina svenska elektriska apparater i Kanada. Läs mer här om reseadapter Kanada.

Länkar för att läsa mer om Montréal

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i Montréal?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Montreal?

Montréal på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Montréal kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Montréal. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Montréal. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Montréal.
   ››  Svensk Wikipediasida om Montréal
   ››  Engelsk Wikipediasida om Montréal

Montréal i Kanada på kartan

Här nedan kan hittar du en karta som visar var i Kanada som Montréal ligger.