Vad är klockan? logotype

Vad är klockan i Kanada

Klockan, tidszon och tidsskillnad i Kanada

Eftersom vad klockan är, vilken tidsskillnad och vilken tidszon det är skiljer beroende på var i Kanada man befinner sig, då Kanada befinner sig i flera olika tidszoner, går det inte att säga exakt vad klockan är eller vilken tidsskillnad det är i själva Kanada. Det man får göra är istället att kolla på de olika tidszoner som finns inom Kanada. Vi har gjort så att vi här nedan har listat en uppsättning platser i Kanada, samt även ritat ut dem på en karta, genom denna lista och denna karta kan man sedan enkelt klicka sig in på den plats man vill veta vad klockan är, eller vilken tidsskillnad det är, för att ta reda på vad klockan är i Kanada.

Klockan, tidsskillnad och datum i Kanadas städer

Här kan du se vad klockan är just nu och vilken tidsskillnad det är i olika städer runt omkring i Kanada.

Allmän fakta om Kanada

I landet Kanada bor det ungefär 38 000 000 invånare på en yta av ca. 9 984 670 km2, huvudstaden i Kanada heter Ottawa. Landskoden för att ringa till någon i Kanada från ett annat land är +1. I Kanada är det officiella språket engelska och franska, och den officiella valutan i Kanada är kanadensisk dollar (CAD). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Kanada är .ca. Den 1 juli firar Kanada sin årliga nationaldag.

Flaggan i Kanada

Här intill kan ni se vilken flagga landet Kanada har. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇨🇦

Inför resan till Kanada

Om det är så att ni har en stundande resa inplanerad till Kanada finns det många saker som vara bra att hålla koll på, en av de viktigaste är nog vad valutan kanadensisk dollar (CAD) som används i Kanada står i just nu, i förhållande till den svenska kronan. Här kan ni hitta kanadensisk dollar valutakurs, med dagsaktuell valuta kurs och en smidig omvandlare mellan svenska kronor och kanadensisk dollar.

Eluttag och reseadapter i Kanada

Innan man ger sig ut på en resa till Kanada kan det vara bra att ta reda på vilken typ av eluttag som används i landet, samt vilken spänning och frekvens elnätet använder. Man behöver göra detta för att avgöra om ens elektriska utrustning går att använda i landet. Om den inte går att använda måste man skaffa någon typ av reseadapter. De typer av eluttag som används i Kanada är Typ A, och elnätet har spänningen 100-125 V och frekvensen 50/60 Hz. Detta innebär att du kommer att behöva en reseadapter för att kunna använda dina svenska elektriska apparater i Kanada. Läs mer här om reseadapter Kanada.

Länkar för att läsa mer om Kanada

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i Canada?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Canada?

Kanada på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Kanada kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Kanada. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Kanada. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Kanada.
   ››  Svensk Wikipediasida om Kanada
   ››  Engelsk Wikipediasida om Kanada