Vad är klockan i Kairo (Egypten) just nu?


Det är mitt i natten i Kairo, onsdagen den 20 mars 2019

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Aktuell tid och datum i Kairo

Här ovanför kan du se vad klockan är i Kairo i Egypten just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är! All information i rutan uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är just i detta ögonblick i Kairo.

Allmän fakta om Kairo

Kairo ligger i landet Egypten, och är faktiskt även huvudstad i Egypten. Det bor ungefär 9 500 000 invånare i Kairo, och till ytan är Kairo ca. 3 085 km2 (kvadratkilometer) stort. Kairo grundades 969 e.Kr. av Jawhar al-Siqilli. I Egypten är det officiella språket arabiska, och den officiella valutan i Egypten är egyptiskt pund (EGP). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Egypten är .eg. Den 23 juli firar Egypten sin årliga nationaldag.

Tidszon och tidsskillnad i Kairo

Den tidszon som Kairo ligger i är EET (UTC+2), och tidsskillnaden mellan den plats du befinner dig på just nu och Kairo är timmar.

Ringa till någon i Kairo

För att ringa till Kairo från ett annat land slår du först landskoden för Egypten som är +20, följt av riktnumret till Kairo som är 2, sedan slår du det nummer som du vill ringa till i Kairo.

Flaggan i Egypten och Kairo

Här intill kan ni se vilken flagga landet Egypten har, och därmed även Kairo. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇪🇬

Kairo på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Kairo kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Kairo. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Kairo. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Kairo.
   ››  Svensk Wikipediasida om Kairo
   ››  Engelsk Wikipediasida om Kairo

Karta över Kairo i Egypten

Här nedan kan hittar du en karta över Kairo i Egypten som är väldigt enkel att skrolla runt i eller zooma in och ut, använd bara musen (eller fingrarna om du använder en mobil) för att navigera dig runt på kartan över Kairo.