Vad är klockan? logotype

Vad är klockan i Jersey


Det är lunchtid i Jersey, torsdagen den 11 augusti 2022

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Tidszon och tidsskillnad i Jersey

Den tidszon som Jersey ligger i är Greenwich Mean Time (UTC), och mellan den plats du befinner dig på just nu och Jersey är tidsskillnaden timmar.

Aktuell tid och datum i Jersey

Här kan du se vad klockan är i Jersey just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är. All information om tidpunkt, tidsskillnad och tidszon uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är i just detta ögonblick i Jersey.

Allmän fakta om Jersey

I landet Jersey bor det ungefär 110 000 invånare på en yta av ca. 118,2 km2. Landskoden för att ringa till någon i Jersey från ett annat land är +44. I Jersey är det officiella språket engelska och franska, och den officiella valutan i Jersey är jerseypund och brittisk pund (GBP). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Jersey är .je.

Flaggan i Jersey

Här intill kan ni se vilken flagga landet Jersey har. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇯🇪

Inför resan till Jersey

Om det är så att ni har en stundande resa inplanerad till Jersey finns det många saker som vara bra att hålla koll på, en av de viktigaste är nog vad valutan brittisk pund (GBP) som används i Jersey står i just nu, i förhållande till den svenska kronan. Här kan ni hitta brittisk pund valutakurs, med dagsaktuell valuta kurs och en smidig omvandlare mellan svenska kronor och brittisk pund.

Eluttag och reseadapter i Jersey

Innan man ger sig ut på en resa till Jersey kan det vara bra att ta reda på vilken typ av eluttag som används i landet, samt vilken spänning och frekvens elnätet använder. Man behöver göra detta för att avgöra om ens elektriska utrustning går att använda i landet. Om den inte går att använda måste man skaffa någon typ av reseadapter. De typer av eluttag som används i Jersey är Typ G, Typ C, och elnätet har spänningen 240 V och frekvensen 50 Hz. Detta innebär att du kanske behöver en reseadapter för att kunna använda dina svenska elektriska apparater i Jersey. Läs mer här om reseadapter Jersey.

Länkar för att läsa mer om Jersey

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i Jersey?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Jersey?

Jersey på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Jersey kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Jersey. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Jersey. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Jersey.
   ››  Svensk Wikipediasida om Jersey
   ››  Engelsk Wikipediasida om Jersey

Jersey på kartan

Här nedan kan hittar du en karta som visar var Jersey ligger. Du kan enkelt bläddra dig runt på kartan med hjälp av musen om du sitter vid en vanlig dator eller med hjälp av fingrarna om du använder en mobil. Det går även att zooma in och ut på kartan, antingen genom att använda knapparna i övre vänstra hörnet, rullningsfunktionen på din mus eller genom att använda två fingrar om du använder en mobil.