Vad är klockan i Jerevan (Armenien) just nu?


Det är lunchtid i Jerevan, fredagen den 18 januari 2019

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Här hittar du aktuell tid i Jerevan

Här ovanför kan du se vad klockan är i Jerevan i Armenien just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är! All information i rutan uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är just i detta ögonblick i Jerevan.

Allmän fakta om Jerevan

Jerevan ligger i landet Armenien, och är faktiskt även huvudstad i Armenien. Det bor ungefär 1 110 000 invånare i Jerevan, och till ytan är Jerevan ca. 227 km2 (kvadratkilometer) stort. Jerevan grundades 783 BC. I Armenien är det officiella språket armeniska, och den officiella valutan i Armenien är dram (AMD). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Armenien är .am. Den 21 september firar Armenien sin årliga nationaldag.

Ringa till någon i Jerevan

För att ringa till Jerevan från ett annat land slår du först landskoden för Armenien som är +374, följt av riktnumret till Jerevan som är 10, sedan slår du det nummer som du vill ringa till i Jerevan.

Flaggan i Armenien och Jerevan

Här intill kan ni se vilken flagga landet Armenien har, och därmed även Jerevan. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇦🇲

Länkar för att läsa mer om Jerevan

Reseguide till Jerevan

Just nu har vi tyvärr ingen bra reseguide att länka för Jerevan. Har du en sajt om Jerevan och vill att den skall synas här? Kila då in på Om oss-sidan som du kan hitta i sidfoten och skicka ett meddelande till oss.

Jerevan på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Jerevan kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Jerevan. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Jerevan. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Jerevan.
   ››  Svensk Wikipediasida om Jerevan
   ››  Engelsk Wikipediasida om Jerevan

Karta över Jerevan i Armenien

Här nedan kan hittar du en karta över Jerevan i Armenien som är väldigt enkel att skrolla runt i eller zooma in och ut, använd bara musen (eller fingrarna om du använder en mobil) för att navigera dig runt på kartan över Jerevan.