Vad är klockan? logotype

Vad är klockan i Sanaa


Det är förmiddag i Sanaa, måndagen den 20 september 2021

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Tidsskillnad och tidszon i Sanaa

Den tidszon som Sanaa ligger i är Arabia Standard Time (UTC+3), och mellan den plats du befinner dig på just nu och Sanaa i Jemen är tidsskillnaden timmar.

Aktuell tid och datum i Sanaa

Här kan du se vad klockan är i Sanaa i Jemen just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är. All information om tidpunkt, tidsskillnad och tidszon uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är i just detta ögonblick i Sanaa.

Allmän fakta om Sanaa

Sanaa ligger i landet Jemen, och är faktiskt även huvudstad i Jemen. Det bor ungefär 4 200 000 invånare i Sanaa, och till ytan är Sanaa ca. 126 km2 (kvadratkilometer) stort. I Jemen är det officiella språket arabiska, och den officiella valutan i Jemen är jemenitisk rial (YER). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Jemen är .ye. Den 22 maj firar Jemen sin årliga nationaldag.

Ringa till någon i Sanaa

För att ringa till Sanaa från ett annat land slår du först landskoden för Jemen som är +967, följt av riktnumret till Sanaa som är 1, sedan slår du det nummer som du vill ringa till i Sanaa.

Soluppgång och solnedgång i Sanaa

Här nedan hittar du information kring när solen går upp och när solen går ned i Sanaa både idag och imorgon. Vi inkluderar även information kring när solen står i zenit, dvs när solen når sin högsta punkt under dagen i just Sanaa.

Soluppgång idag
måndagen den 20 september 2021
kl. 05:52:01
Zenit idag
måndagen den 20 september 2021
kl. 11:56:35
Solnedgång idag
måndagen den 20 september 2021
kl. 18:01:08
Soluppgång imorgon
tisdagen den 21 september 2021
kl. 05:52:06
Zenit imorgon
tisdagen den 21 september 2021
kl. 11:56:13
Solnedgång imorgon
tisdagen den 21 september 2021
kl. 18:00:21

Flaggan i Jemen och Sanaa

Här intill kan ni se vilken flagga landet Jemen har, och därmed även Sanaa. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇾🇪

Eluttag och reseadapter i Sanaa i Jemen

Innan man ger sig ut på en resa till Sanaa i Jemen kan det vara bra att ta reda på vilken typ av eluttag som används i Jemen, samt vilken spänning och frekvens elnätet använder. Man behöver göra detta för att avgöra om ens elektriska utrustning går att använda i Sanaa. Eller faktiskt hela Jemen för den delen. Om den inte går att använda måste man skaffa någon typ av reseadapter. De typer av eluttag som används i Jemen är Typ A, och elnätet har spänningen 100-125 V och frekvensen 50/60 Hz. Detta innebär att du kommer att behöva en reseadapter för att kunna använda dina svenska elektriska apparater i Jemen. Läs mer här om reseadapter Jemen.

Länkar för att läsa mer om Sanaa

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i Sana?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Sanaá?

Sanaa på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Sanaa kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Sanaa. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Sanaa. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Sanaa.
   ››  Svensk Wikipediasida om Sanaa
   ››  Engelsk Wikipediasida om Sanaa

Sanaa i Jemen på kartan

Här nedan kan hittar du en karta som visar var i Jemen som Sanaa ligger. Du kan enkelt bläddra dig runt på kartan med hjälp av musen om du sitter vid en vanlig dator eller med hjälp av fingrarna om du använder en mobil. Det går även att zooma in och ut på kartan, antingen genom att använda knapparna i övre vänstra hörnet, rullningsfunktionen på din mus eller genom att använda två fingrar om du använder en mobil.