Vad är klockan? logotype

Vad är klockan i Tokyo


Det är kväll i Tokyo, onsdagen den 19 februari 2020

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Tidszon och tidsskillnad i Tokyo

Den tidszon som Tokyo ligger i är Japan Standard Time (UTC+9), och mellan den plats du befinner dig på just nu och Tokyo i Japan är tidsskillnaden timmar.

Aktuell tid och datum i Tokyo

Här kan du se vad klockan är i Tokyo i Japan just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är. All information om tidpunkt, tidsskillnad och tidszon uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är i just detta ögonblick i Tokyo.

Allmän fakta om Tokyo

Tokyo ligger i regionen Kantō på ön Honshu i landet Japan. Det bor ungefär 13 700 000 invånare i Tokyo, och till ytan är Tokyo ca. 2 187 km2 (kvadratkilometer) stort. I Japan är det officiella språket japanska, och den officiella valutan i Japan är yen (JPY). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Japan är .jp. Den 23 december firar Japan sin årliga nationaldag.

Ringa till någon i Tokyo

För att ringa till Tokyo från ett annat land slår du först landskoden för Japan som är +81, följt av riktnumret till Tokyo som är 3, sedan slår du det nummer som du vill ringa till i Tokyo.

Soluppgång och solnedgång i Tokyo

Här nedan hittar du information kring när solen går upp och när solen går ned i Tokyo både idag och imorgon. Vi inkluderar även information kring när solen står i zenit, dvs när solen når sin högsta punkt under dagen i just Tokyo.

Soluppgång idag
onsdagen den 19 februari 2020
kl. 06:23:52
Zenit idag
onsdagen den 19 februari 2020
kl. 11:55:04
Solnedgång idag
onsdagen den 19 februari 2020
kl. 17:26:16
Soluppgång imorgon
torsdagen den 20 februari 2020
kl. 06:22:42
Zenit imorgon
torsdagen den 20 februari 2020
kl. 11:54:58
Solnedgång imorgon
torsdagen den 20 februari 2020
kl. 17:27:15

Flaggan i Japan och Tokyo

Här intill kan ni se vilken flagga landet Japan har, och därmed även Tokyo. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇯🇵

Inför resan till Tokyo

Om det är så att ni har en stundande resa inplanerad till Tokyo finns det många saker som vara bra att hålla koll på, en av de viktigaste är nog vad valutan japansk yen (JPY) som används i Tokyo står i just nu, i förhållande till den svenska kronan. På webbsajten Hurmycket.se finns japansk yen valutakurs, där kan ni alltid hitta aktuell valutakursinfo samt en smidig omvandlare mellan svenska kronor (SEK) och japansk yen (JPY).

En annan sajt som ni verkligen inte får missa när det kommer till Tokyo är bloggen hannagaita.com. Särskilt inlägget Adventures in Tokyo som innehåller mängder med fina foton från Tokyo med omnejd är verkligen ett måste att läsa!

Länkar för att läsa mer om Tokyo

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i Tokyo?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Tokyo?

Tokyo på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Tokyo kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Tokyo. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Tokyo. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Tokyo.
   ››  Svensk Wikipediasida om Tokyo
   ››  Engelsk Wikipediasida om Tokyo

Karta över Tokyo i Japan

Här nedan kan hittar du en karta som visar var i Japan som Tokyo ligger.