Vad är klockan? logotype

Vad är klockan i Kyoto


Det är lunchtid i Kyoto, söndagen den 17 oktober 2021

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Tidsskillnad och tidszon i Kyoto

Den tidszon som Kyoto ligger i är Japan Standard Time (UTC+9), och mellan den plats du befinner dig på just nu och Kyoto i Japan är tidsskillnaden timmar.

Aktuell tid och datum i Kyoto

Här kan du se vad klockan är i Kyoto i Japan just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är. All information om tidpunkt, tidsskillnad och tidszon uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är i just detta ögonblick i Kyoto.

Allmän fakta om Kyoto

Kyoto ligger i regionen Kansai i landet Japan. Det bor ungefär 3 000 000 invånare i Kyoto, och till ytan är Kyoto ca. 827,83 km2 (kvadratkilometer) stort. Kyoto grundades år 794. I Japan är det officiella språket japanska, och den officiella valutan i Japan är yen (JPY). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Japan är .jp. Den 23 december firar Japan sin årliga nationaldag.

Ringa till någon i Kyoto

För att ringa till Kyoto från ett annat land slår du först landskoden för Japan som är +81, följt av riktnumret till Kyoto som är 75, sedan slår du det nummer som du vill ringa till i Kyoto.

Soluppgång och solnedgång i Kyoto

Här nedan hittar du information kring när solen går upp och när solen går ned i Kyoto både idag och imorgon. Vi inkluderar även information kring när solen står i zenit, dvs när solen når sin högsta punkt under dagen i just Kyoto.

Soluppgång idag
söndagen den 17 oktober 2021
kl. 06:04:25
Zenit idag
söndagen den 17 oktober 2021
kl. 11:42:18
Solnedgång idag
söndagen den 17 oktober 2021
kl. 17:20:11
Soluppgång imorgon
måndagen den 18 oktober 2021
kl. 06:05:16
Zenit imorgon
måndagen den 18 oktober 2021
kl. 11:42:06
Solnedgång imorgon
måndagen den 18 oktober 2021
kl. 17:18:56

Flaggan i Japan och Kyoto

Här intill kan ni se vilken flagga landet Japan har, och därmed även Kyoto. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇯🇵

Inför resan till Kyoto

Om det är så att ni har en stundande resa inplanerad till Kyoto finns det många saker som vara bra att hålla koll på, en av de viktigaste är nog vad valutan japansk yen (JPY) som används i Kyoto står i just nu, i förhållande till den svenska kronan. Här kan ni hitta japansk yen valutakurs, med dagsaktuell valuta kurs och en smidig omvandlare mellan svenska kronor och japansk yen.

Eluttag och reseadapter i Kyoto i Japan

Innan man ger sig ut på en resa till Kyoto i Japan kan det vara bra att ta reda på vilken typ av eluttag som används i Japan, samt vilken spänning och frekvens elnätet använder. Man behöver göra detta för att avgöra om ens elektriska utrustning går att använda i Kyoto. Eller faktiskt hela Japan för den delen. Om den inte går att använda måste man skaffa någon typ av reseadapter. De typer av eluttag som används i Japan är Typ A, Typ B, och elnätet har spänningen 100-125 V och frekvensen 50/60 Hz. Detta innebär att du kommer att behöva en reseadapter för att kunna använda dina svenska elektriska apparater i Japan. Läs mer här om reseadapter Japan.

Länkar för att läsa mer om Kyoto

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i Kyoto?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Kyoto?

Kyoto på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Kyoto kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Kyoto. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Kyoto. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Kyoto.
   ››  Svensk Wikipediasida om Kyoto
   ››  Engelsk Wikipediasida om Kyoto

Kyoto i Japan på kartan

Här nedan kan hittar du en karta som visar var i Japan som Kyoto ligger. Du kan enkelt bläddra dig runt på kartan med hjälp av musen om du sitter vid en vanlig dator eller med hjälp av fingrarna om du använder en mobil. Det går även att zooma in och ut på kartan, antingen genom att använda knapparna i övre vänstra hörnet, rullningsfunktionen på din mus eller genom att använda två fingrar om du använder en mobil.