Vad är klockan? logotype

Vad är klockan i Fukushima


Det är kväll i Fukushima, torsdagen den 21 september 2023

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Tidsskillnad och tidszon i Fukushima

Den tidszon som Fukushima ligger i är Japan Standard Time (UTC+9), och mellan den plats du befinner dig på just nu och Fukushima i Japan är tidsskillnaden timmar.

Aktuell tid och datum i Fukushima

Här kan du se vad klockan är i Fukushima i Japan just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är. All information om tidpunkt, tidsskillnad och tidszon uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är i just detta ögonblick i Fukushima.

Allmän fakta om Fukushima

Fukushima ligger i i regionen Tohoku på norra Honshu i landet Japan. Det bor ungefär 290 000 invånare i Fukushima, och till ytan är Fukushima ca. 768 km2 (kvadratkilometer) stort. I Japan är det officiella språket japanska, och den officiella valutan i Japan är yen (JPY). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Japan är .jp. Den 23 december firar Japan sin årliga nationaldag.

Ringa till någon i Fukushima

För att ringa till Fukushima från ett annat land slår du först landskoden för Japan som är +81, följt av riktnumret till Fukushima som är 024, sedan slår du det nummer som du vill ringa till i Fukushima.

Soluppgång och solnedgång i Fukushima

Här nedan hittar du information kring när solen går upp och när solen går ned i Fukushima både idag och imorgon. Vi inkluderar även information kring när solen står i zenit, dvs när solen når sin högsta punkt under dagen i just Fukushima.

Soluppgång idag
torsdagen den 21 september 2023
kl. 05:23:15
Zenit idag
torsdagen den 21 september 2023
kl. 11:31:25
Solnedgång idag
torsdagen den 21 september 2023
kl. 17:39:36
Soluppgång imorgon
fredagen den 22 september 2023
kl. 05:24:06
Zenit imorgon
fredagen den 22 september 2023
kl. 11:31:04
Solnedgång imorgon
fredagen den 22 september 2023
kl. 17:38:02

Flaggan i Japan och Fukushima

Här intill kan ni se vilken flagga landet Japan har, och därmed även Fukushima. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇯🇵

Inför resan till Fukushima

Om det är så att ni har en stundande resa inplanerad till Fukushima finns det många saker som vara bra att hålla koll på, en av de viktigaste är nog vad valutan japansk yen (JPY) som används i Fukushima står i just nu, i förhållande till den svenska kronan. Här kan ni hitta japansk yen valutakurs, med dagsaktuell valuta kurs och en smidig omvandlare mellan svenska kronor och japansk yen.

Jordbävningen och kärnkraftsolyckan 2011

Fukushima är även känt för den kärnkraftsolycka som inträffade här den 11 mars 2011 till följd av den stora Tohoku-jordbävningen 2011, där den efterföljande tsunamin slog ut reservgeneratorerna vilket ledde till att kylsystemet slogs ut och en slutlig partiella härdsmältor.

Eluttag och reseadapter i Fukushima i Japan

Innan man ger sig ut på en resa till Fukushima i Japan kan det vara bra att ta reda på vilken typ av eluttag som används i Japan, samt vilken spänning och frekvens elnätet använder. Man behöver göra detta för att avgöra om ens elektriska utrustning går att använda i Fukushima. Eller faktiskt hela Japan för den delen. Om den inte går att använda måste man skaffa någon typ av reseadapter. De typer av eluttag som används i Japan är Typ A, Typ B, och elnätet har spänningen 100-125 V och frekvensen 50/60 Hz. Detta innebär att du kommer att behöva en reseadapter för att kunna använda dina svenska elektriska apparater i Japan. Läs mer här om reseadapter Japan.

Länkar för att läsa mer om Fukushima

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i Fukushima?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Fukushima?

Fukushima på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Fukushima kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Fukushima. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Fukushima. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Fukushima.
   ››  Svensk Wikipediasida om Fukushima
   ››  Engelsk Wikipediasida om Fukushima

Fukushima i Japan på kartan

Här nedan kan hittar du en karta som visar var i Japan som Fukushima ligger. Du kan enkelt bläddra dig runt på kartan med hjälp av musen om du sitter vid en vanlig dator eller med hjälp av fingrarna om du använder en mobil. Det går även att zooma in och ut på kartan, antingen genom att använda knapparna i övre vänstra hörnet, rullningsfunktionen på din mus eller genom att använda två fingrar om du använder en mobil.

De röda linjerna motsvarar gränser för olika tidszoner, källa: Leaflet.timezones