Vad är klockan? logotype

Vad är klockan i Japan


Det är morgon i Japan, onsdagen den 7 december 2022

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Tidszon och tidsskillnad i Japan

Den tidszon som Japan ligger i är Japan Standard Time (UTC+9), och mellan den plats du befinner dig på just nu och Japan är tidsskillnaden timmar.

Aktuell tid och datum i Japan

Här kan du se vad klockan är i Japan just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är. All information om tidpunkt, tidsskillnad och tidszon uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är i just detta ögonblick i Japan.

Allmän fakta om Japan

I landet Japan bor det ungefär 126 000 000 invånare på en yta av ca. 377 973 km2. Landskoden för att ringa till någon i Japan från ett annat land är +81. I Japan är det officiella språket japanska, och den officiella valutan i Japan är yen (JPY). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Japan är .jp. Den 23 december firar Japan sin årliga nationaldag.

Klocka, tidsskillnad och datum i Japans städer

Här kan du se vad klockan är just nu och vilken tidsskillnad det är i olika städer runt omkring i Japan.

Flaggan i Japan

Här intill kan ni se vilken flagga landet Japan har. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇯🇵

Inför resan till Japan

Om det är så att ni har en stundande resa inplanerad till Japan finns det många saker som vara bra att hålla koll på, en av de viktigaste är nog vad valutan japansk yen (JPY) som används i Japan står i just nu, i förhållande till den svenska kronan. Här kan ni hitta japansk yen valutakurs, med dagsaktuell valuta kurs och en smidig omvandlare mellan svenska kronor och japansk yen.

Eluttag och reseadapter i Japan

Innan man ger sig ut på en resa till Japan kan det vara bra att ta reda på vilken typ av eluttag som används i landet, samt vilken spänning och frekvens elnätet använder. Man behöver göra detta för att avgöra om ens elektriska utrustning går att använda i landet. Om den inte går att använda måste man skaffa någon typ av reseadapter. De typer av eluttag som används i Japan är Typ A, Typ B, och elnätet har spänningen 100-125 V och frekvensen 50/60 Hz. Detta innebär att du kommer att behöva en reseadapter för att kunna använda dina svenska elektriska apparater i Japan. Läs mer här om reseadapter Japan.

Länkar för att läsa mer om Japan

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i Japan?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Japan?

Japan på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Japan kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Japan. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Japan. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Japan.
   ››  Svensk Wikipediasida om Japan
   ››  Engelsk Wikipediasida om Japan

Japan på kartan

Här nedan kan hittar du en karta som visar var Japan ligger. Du kan enkelt bläddra dig runt på kartan med hjälp av musen om du sitter vid en vanlig dator eller med hjälp av fingrarna om du använder en mobil. Det går även att zooma in och ut på kartan, antingen genom att använda knapparna i övre vänstra hörnet, rullningsfunktionen på din mus eller genom att använda två fingrar om du använder en mobil.

De röda linjerna motsvarar gränser för olika tidszoner, källa: Leaflet.timezones