Vad är klockan? logotype

Vad är klockan i Jamaica


Det är morgon i Jamaica, torsdagen den 11 augusti 2022

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Tidszon och tidsskillnad i Jamaica

Den tidszon som Jamaica ligger i är Eastern Standard Time (UTC-5), och mellan den plats du befinner dig på just nu och Jamaica är tidsskillnaden timmar.

Aktuell tid och datum i Jamaica

Här kan du se vad klockan är i Jamaica just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är. All information om tidpunkt, tidsskillnad och tidszon uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är i just detta ögonblick i Jamaica.

Allmän fakta om Jamaica

I landet Jamaica bor det ungefär 2 900 000 invånare på en yta av ca. 10 991 km2, huvudstaden i Jamaica heter Kingston. Landskoden för att ringa till någon i Jamaica från ett annat land är +1 876. I Jamaica är det officiella språket engelska, och den officiella valutan i Jamaica är jamaicansk dollar (JMD). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Jamaica är .jm.

Klocka, tidsskillnad och datum i Jamaicas städer

Här kan du se vad klockan är just nu och vilken tidsskillnad det är i olika städer runt omkring i Jamaica.

Flaggan i Jamaica

Här intill kan ni se vilken flagga landet Jamaica har. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇯🇲

Eluttag och reseadapter i Jamaica

Innan man ger sig ut på en resa till Jamaica kan det vara bra att ta reda på vilken typ av eluttag som används i landet, samt vilken spänning och frekvens elnätet använder. Man behöver göra detta för att avgöra om ens elektriska utrustning går att använda i landet. Om den inte går att använda måste man skaffa någon typ av reseadapter. De typer av eluttag som används i Jamaica är Typ A, och elnätet har spänningen 100-125 V och frekvensen 50/60 Hz. Detta innebär att du kommer att behöva en reseadapter för att kunna använda dina svenska elektriska apparater i Jamaica. Läs mer här om reseadapter Jamaica.

Länkar för att läsa mer om Jamaica

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i Jamaica?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Jamaica?

Jamaica på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Jamaica kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Jamaica. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Jamaica. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Jamaica.
   ››  Svensk Wikipediasida om Jamaica
   ››  Engelsk Wikipediasida om Jamaica

Jamaica på kartan

Här nedan kan hittar du en karta som visar var Jamaica ligger. Du kan enkelt bläddra dig runt på kartan med hjälp av musen om du sitter vid en vanlig dator eller med hjälp av fingrarna om du använder en mobil. Det går även att zooma in och ut på kartan, antingen genom att använda knapparna i övre vänstra hörnet, rullningsfunktionen på din mus eller genom att använda två fingrar om du använder en mobil.