Vad är klockan? logotype

Vad är klockan i Pompeji


Det är mitt i natten i Pompeji, onsdagen den 12 augusti 2020

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Tidsskillnad och tidszon i Pompeji

Den tidszon som Pompeji ligger i är Central European Time (UTC+1), och mellan den plats du befinner dig på just nu och Pompeji i Italien är tidsskillnaden timmar.

Aktuell tid och datum i Pompeji

Här kan du se vad klockan är i Pompeji i Italien just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är. All information om tidpunkt, tidsskillnad och tidszon uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är i just detta ögonblick i Pompeji.

Allmän fakta om Pompeji

Pompeji ligger i regionen Kampanien i landet Italien. Det bor ungefär 0 (ödelades efter vulkanen Vesuvius utbrott år 79) invånare i Pompeji, och till ytan är Pompeji ca. (var ca. ) 0,7 km2 (kvadratkilometer) stort. I Italien är det officiella språket italienska, och den officiella valutan i Italien är euro (EUR). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Italien är .it. Den 2 juni firar Italien sin årliga nationaldag.

Soluppgång och solnedgång i Pompeji

Här nedan hittar du information kring när solen går upp och när solen går ned i Pompeji både idag och imorgon. Vi inkluderar även information kring när solen står i zenit, dvs när solen når sin högsta punkt under dagen i just Pompeji.

Soluppgång idag
onsdagen den 12 augusti 2020
kl. 06:10:11
Zenit idag
onsdagen den 12 augusti 2020
kl. 13:06:54
Solnedgång idag
onsdagen den 12 augusti 2020
kl. 20:03:36
Soluppgång imorgon
torsdagen den 13 augusti 2020
kl. 06:11:11
Zenit imorgon
torsdagen den 13 augusti 2020
kl. 13:06:43
Solnedgång imorgon
torsdagen den 13 augusti 2020
kl. 20:02:15

Flaggan i Italien och Pompeji

Här intill kan ni se vilken flagga landet Italien har, och därmed även Pompeji. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇮🇹

Inför resan till Pompeji

Om det är så att ni har en stundande resa inplanerad till Pompeji finns det många saker som vara bra att hålla koll på, en av de viktigaste är nog vad valutan euro (EUR) som används i Pompeji står i just nu, i förhållande till den svenska kronan. På webbsajten Eurokurs.nu finns euro valutakurs, där kan ni alltid hitta aktuell valutakursinfo samt en smidig omvandlare mellan svenska kronor (SEK) och euro (EUR).

Eluttag och reseadapter i Italien

Innan man ger sig ut på en resa till Italien kan det vara bra att ta reda på vilken typ av eluttag som används i landet, samt vilken spänning och frekvens elnätet använder. Man behöver göra detta för att avgöra om ens elektriska utrustning går att använda i landet. Om den inte går att använda måste man skaffa någon typ av reseadapter. De typer av eluttag som används i Italien är Typ L, och elnätet har spänningen 220 V och frekvensen 50 Hz. Detta innebär att du kommer att behöva en reseadapter för att kunna använda dina svenska elektriska apparater i Italien.

Länkar för att läsa mer om Pompeji

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i Pompeii?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Pompeji?

Pompeji på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Pompeji kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Pompeji. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Pompeji. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Pompeji.
   ››  Svensk Wikipediasida om Pompeji
   ››  Engelsk Wikipediasida om Pompeji

Pompeji i Italien på kartan

Här nedan kan hittar du en karta som visar var i Italien som Pompeji ligger.