Vad är klockan? logotype

Vad är klockan i Pisa


Det är mitt i natten i Pisa, tisdagen den 28 januari 2020

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Tidszon och tidsskillnad i Pisa

Den tidszon som Pisa ligger i är Central European Time (UTC+1), och mellan den plats du befinner dig på just nu och Pisa i Italien är tidsskillnaden timmar.

Aktuell tid och datum i Pisa

Här kan du se vad klockan är i Pisa i Italien just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är. All information om tidpunkt, tidsskillnad och tidszon uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är i just detta ögonblick i Pisa.

Allmän fakta om Pisa

Pisa ligger i regionen Toscana i landet Italien. Det bor ungefär 95 000 invånare i Pisa, och till ytan är Pisa ca. 185 km2 (kvadratkilometer) stort. I Italien är det officiella språket italienska, och den officiella valutan i Italien är euro (EUR). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Italien är .it. Den 2 juni firar Italien sin årliga nationaldag.

Ringa till någon i Pisa

För att ringa till Pisa från ett annat land slår du först landskoden för Italien som är +39, följt av riktnumret till Pisa som är 050, sedan slår du det nummer som du vill ringa till i Pisa.

Flaggan i Italien och Pisa

Här intill kan ni se vilken flagga landet Italien har, och därmed även Pisa. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇮🇹

Inför resan till Pisa

Om det är så att ni har en stundande resa inplanerad till Pisa finns det många saker som vara bra att hålla koll på, en av de viktigaste är nog vad valutan euro (EUR) som används i Pisa står i just nu, i förhållande till den svenska kronan. På webbsajten Eurokurs.nu finns euro valutakurs, där kan ni alltid hitta aktuell valutakursinfo samt en smidig omvandlare mellan svenska kronor (SEK) och euro (EUR).

Länkar för att läsa mer om Pisa

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i Pisa?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Pisa?

Pisa på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Pisa kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Pisa. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Pisa. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Pisa.
   ››  Svensk Wikipediasida om Pisa
   ››  Engelsk Wikipediasida om Pisa

Karta över Pisa i Italien

Här nedan kan hittar du en karta som visar var i Italien som Pisa ligger.