Vad är klockan? logotype

Vad är klockan i Palermo


Det är mitt i natten i Palermo, onsdagen den 12 augusti 2020

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Tidsskillnad och tidszon i Palermo

Den tidszon som Palermo ligger i är Central European Time (UTC+1), och mellan den plats du befinner dig på just nu och Palermo i Italien är tidsskillnaden timmar.

Aktuell tid och datum i Palermo

Här kan du se vad klockan är i Palermo i Italien just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är. All information om tidpunkt, tidsskillnad och tidszon uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är i just detta ögonblick i Palermo.

Allmän fakta om Palermo

Palermo ligger i regionen Sicilien i landet Italien. Det bor ungefär 680 000 invånare i Palermo, och till ytan är Palermo ca. 159 km2 (kvadratkilometer) stort. I Italien är det officiella språket italienska, och den officiella valutan i Italien är euro (EUR). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Italien är .it. Den 2 juni firar Italien sin årliga nationaldag.

Ringa till någon i Palermo

För att ringa till Palermo från ett annat land slår du först landskoden för Italien som är +39, följt av riktnumret till Palermo som är 091, sedan slår du det nummer som du vill ringa till i Palermo.

Soluppgång och solnedgång i Palermo

Här nedan hittar du information kring när solen går upp och när solen går ned i Palermo både idag och imorgon. Vi inkluderar även information kring när solen står i zenit, dvs när solen når sin högsta punkt under dagen i just Palermo.

Soluppgång idag
onsdagen den 12 augusti 2020
kl. 06:19:39
Zenit idag
onsdagen den 12 augusti 2020
kl. 13:11:27
Solnedgång idag
onsdagen den 12 augusti 2020
kl. 20:03:14
Soluppgång imorgon
torsdagen den 13 augusti 2020
kl. 06:20:32
Zenit imorgon
torsdagen den 13 augusti 2020
kl. 13:11:16
Solnedgång imorgon
torsdagen den 13 augusti 2020
kl. 20:02:00

Flaggan i Italien och Palermo

Här intill kan ni se vilken flagga landet Italien har, och därmed även Palermo. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇮🇹

Inför resan till Palermo

Om det är så att ni har en stundande resa inplanerad till Palermo finns det många saker som vara bra att hålla koll på, en av de viktigaste är nog vad valutan euro (EUR) som används i Palermo står i just nu, i förhållande till den svenska kronan. På webbsajten Eurokurs.nu finns euro valutakurs, där kan ni alltid hitta aktuell valutakursinfo samt en smidig omvandlare mellan svenska kronor (SEK) och euro (EUR).

Eluttag och reseadapter i Italien

Innan man ger sig ut på en resa till Italien kan det vara bra att ta reda på vilken typ av eluttag som används i landet, samt vilken spänning och frekvens elnätet använder. Man behöver göra detta för att avgöra om ens elektriska utrustning går att använda i landet. Om den inte går att använda måste man skaffa någon typ av reseadapter. De typer av eluttag som används i Italien är Typ L, och elnätet har spänningen 220 V och frekvensen 50 Hz. Detta innebär att du kommer att behöva en reseadapter för att kunna använda dina svenska elektriska apparater i Italien.

Länkar för att läsa mer om Palermo

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i Palermo?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Palermo?

Palermo på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Palermo kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Palermo. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Palermo. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Palermo.
   ››  Svensk Wikipediasida om Palermo
   ››  Engelsk Wikipediasida om Palermo

Palermo i Italien på kartan

Här nedan kan hittar du en karta som visar var i Italien som Palermo ligger.