Vad är klockan i Italien


Det är kväll i Italien, måndagen den 21 oktober 2019

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Tidszon och tidsskillnad i Italien

Den tidszon som Italien ligger i är CET (UTC+1), och mellan den plats du befinner dig på just nu och Italien är tidsskillnaden timmar.

Aktuell tid och datum i Italien

Här kan du se vad klockan är i Italien just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är. All information om tidpunkt, tidsskillnad och tidszon uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är i just detta ögonblick i Italien.

Allmän fakta om Italien

I landet Italien bor det ungefär 61 000 000 invånare på en yta av ca. 301 340 km2, huvudstaden i Italien heter Rom. Landskoden för att ringa till någon i Italien från ett annat land är +39. I Italien är det officiella språket italienska, och den officiella valutan i Italien är euro (EUR). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Italien är .it. Den 2 juni firar Italien sin årliga nationaldag.

Klockan, tidsskillnad och datum i Italiens städer

Här kan du se vad klockan är just nu och vilken tidsskillnad det är i olika städer runt omkring i Italien.

Flaggan i Italien

Här intill kan ni se vilken flagga landet Italien har. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇮🇹

Inför resan till Italien

Om det är så att ni har en stundande resa inplanerad till Italien finns det många saker som vara bra att hålla koll på, en av de viktigaste är nog vad valutan euro (EUR) som används i Italien står i just nu, i förhållande till den svenska kronan. På webbsajten Eurokurs.nu finns euro valutakurs, där kan ni alltid hitta aktuell valutakursinfo samt en smidig omvandlare mellan svenska kronor (SEK) och euro (EUR).

Länkar för att läsa mer om Italien

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i Italia?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Italien?

Italien på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Italien kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Italien. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Italien. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Italien.
   ››  Svensk Wikipediasida om Italien
   ››  Engelsk Wikipediasida om Italien

Karta över Italien

Här nedan kan hittar du en karta som visar var Italien ligger.