Vad är klockan i Istanbul


Det är morgon i Istanbul, fredagen den 20 september 2019

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Tidszon och tidsskillnad i Istanbul

Den tidszon som Istanbul ligger i är FET (UTC+3), och mellan den plats du befinner dig på just nu och Istanbul i Turkiet är tidsskillnaden timmar.

Aktuell tid och datum i Istanbul

Här kan du se vad klockan är i Istanbul i Turkiet just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är. All information om tidpunkt, tidsskillnad och tidszon uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är i just detta ögonblick i Istanbul.

Allmän fakta om Istanbul

Istanbul ligger i landet Turkiet, och är faktiskt även huvudstad i Turkiet. Det bor ungefär 14 800 000 invånare i Istanbul, och till ytan är Istanbul ca. 1 539 km2 (kvadratkilometer) stort. I Turkiet är det officiella språket turkiska, och den officiella valutan i Turkiet är turkisk lira (TL). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Turkiet är .tr. Faktiskt har även staden Istanbul en helt egen toppdomän, som är .istanbul. Den 29 oktober firar Turkiet sin årliga nationaldag.

Ringa till någon i Istanbul

För att ringa till Istanbul från ett annat land slår du först landskoden för Turkiet som är +90, följt av riktnumret till Istanbul som är 0212 eller 0216, sedan slår du det nummer som du vill ringa till i Istanbul.

Flaggan i Turkiet och Istanbul

Här intill kan ni se vilken flagga landet Turkiet har, och därmed även Istanbul. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇹🇷

Länkar för att läsa mer om Istanbul

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i Istanbul?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Istanbul?

Istanbul på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Istanbul kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Istanbul. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Istanbul. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Istanbul.
   ››  Svensk Wikipediasida om Istanbul
   ››  Engelsk Wikipediasida om Istanbul

Karta över Istanbul i Turkiet

Här nedan kan hittar du en karta som visar var i Turkiet som Istanbul ligger.